Mygglarver i inomhus fontäner

Mygglarver i inomhus fontäner

Om du hittar mygga larver i din insida fontän, antingen din fontän var avstängd under en viss tidsperiod eller en del av det innehåller kolsyra. Myggen kommer endast lägger sina ägg i vatten som är fortfarande. Att bli av med dessa larver sker enkelt. Genom att vidta några ytterligare åtgärder, kan du förhindra en upprepning av problemet händer igen.

Identifiera mygglarver

Mygglarver, eller wrigglers, lever i ca fem till sju dagar i vattnet innan omvandla till pupals. Larverna är lätt ses i klart vatten med en ljus bakgrund. De ser ut som små, tunna bitar av trä. Ett enkelt sätt att kontrollera din fontän för wrigglers är att snabbt skopa upp lite vatten och placera den i en klart glas. Om du ser något flytta runt, har du förmodligen mygglarver i din fontän.

Att bli av med larverna

Hur får man bort mygglarver från din inomhus fontän kommer att bero på hur stort det är. Dränering är det bästa sättet att garantera att alla larver i fontänen har tagits bort. Dumpa vattnet i ett läge som förhindrar att larverna att hitta en ny vattentäkt. I större fontäner, kan du behandla vattnet med antingen Bacillus thuringiensis israelensis (Bti) eller Methoprene. Både kemikalier som är skadliga för mygglarver men säkert för fisk, husdjur, sjöfåglar och människor om de används korrekt, enligt University of Kentucky kollegiet av jordbruket.

Håller myggorna borta

Att hålla mygg ur ditt hem är det bästa sättet på att hålla myggen borta från din inomhus fontän. Inspektera dina dörrar och fönster och gör eventuella reparationer behövs. Se till att alla dina fönster och dörr skärmar är 16 maskor per tum eller finare. Ersätt vita verandan ljus med gula lökar och hålla ljusen bort när så är möjligt.

Att förebygga framtida problem

Att hålla larver ur din fontän är en flera steg process. Att hålla den igång så vattnet är ständigt rörliga förhindrar myggor lägga ägg i din fontän. Om detta inte är möjligt, kommer att du behöva tömma din fontän varje vecka eller behandla det med BKB eller Methoprene var 30 dagar. Ett annat alternativ är att din fontän med fisk som äter myggor, som guppy, guldfisk eller mygga fisk (Gambusia affinis) på lager.