Mygga plantera frön

Mygga plantera frön

Även om forskare inte har visat citronella geranium ger skydd mot mygg, hålla många trädgårdsmästare detta yttrande. Denna sort av geranium är en hybrid som skapats av forskare. De implanteras en kod i generna av en geranium, som orsakar det att producera citronella olja. Den stickande lukten av citronella inträffar när någon krossar eller gnuggar bladen. Många tror att citronella doft repellerar myggor. Trädgårdsmästare kan sprida citronella pelargon sticklingar eller frön.

Samla in frön

Trädgårdsmästare kan samla citronella geranium frön av putsning av stjälkar med blommor och placera dem i en papperspåse. Överblivna näringsämnen och fukt i stjälkar kommer att uppföda frön medan de mogna. Lämna väskan öppen för luftcirkulation. Placera inte alltför många stjälkar i en väska, eftersom trångboddhet leder till mögel produktion. När baljorna är mogen, kommer att fröna spilla ut i påsen. Ge varje stam en skaka att säkerställa att alla frön har fallit ut. När fröna är mogna och ordentligt torr, placera dem i ett kuvert, papper. Förvara inte dem i plast eftersom fukt kan utveckla och ruttna frön.

Plantera frön

Trädgårdsmästare som väljer att växa citronella geranium från frö kommer att möta en utmaning. Utsädet har ett hårt skal, vilket försvårar grobarhet. Trädgårdsodlare med North Carolina State University rekommenderar scoring ytan av fröet att bryta skalet, som kommer att hjälpa till med inträngande vatten. Planera att börja frön inomhus tre månader före senaste förutspådde frost. Placera gjorde frön i jorden, löst täcka och hålla på 72 grader F. Om plantering i en platta behållare, utrymme frön ¼ tum ifrån varandra, och tillåta 1 till 2 inches mellan varje rad. En föreslagen täcker är klar plast wrap, som kommer att öka luftfuktigheten för grobarhet. Lätt dimma fröna med vatten för att hålla jämnt fuktig utan blötläggning. Ventilera plastskyddet om frön sitter i direkt sol att undvika överdriven fuktighet.

Skötsel av plantor

Grobarhet sker normalt sju till 14 dagar efter plantering frön. Efter plantor växa fram, avlägsna plastöverdrag och låt för ventilation. Fortsätta imma plantor och inte tillåter dem att torka ut. Ta bort enskilda plantor växter och transplantera till enstaka små 4-tums krukor. Hålla de spirande pelargoner på 72 grader under dagen och 65 grader på natten. De nya växterna behöver 14 till 18 timmars ljus varje dag. Det kan vara nödvändigt att tillhandahålla extra ljus med hjälp av lysrör ovanför plantorna. Två veckor efter omplantering, börja mata pelargoner med vattenlösliga växt mat varannan vecka tills de är utanför. Trädgårdsmästare bör tillåta 95 till 100 dagar tills plantorna blommar.