Mothball luktborttagning

Människor som älskar att utforska estate försäljning och secondhand klädbutiker för fynd kan ha en överraskning när de kommer hem och inser att artikeln har en överväldigande mothball lukt. Lagra dina vinterkläder med malkulor att förhindra mal och mögel skador kan resultera i en kvardröjande offensiv lukt. Det finns många sätt att ta bort mothball lukt från tyger och andra objekt.

Förebyggande

Det bästa sättet att undvika mothball lukt är inte att använda dem. Detta är ett gammalt sätt att förvara kläder för vintern. Köpa några återanvändbara vakuum förslutna kläder väskor för att lagra dina kläder i; de är enkla att använda och mycket effektiva för att förhindra mal och mögel skador.

Du kan enkelt uttryckt din vinterkläder för lagring i en ren, sval torr område. Detta kan vara en ceder bröst, kläder låda eller garderob. Kontrollera att garderoben eller område är helt ren. Detta är också nödvändigt för kläder eller föremål som böcker som du vill lagra.

Borttagning

För att bli av att kvardröjande lukt av malkulor, strö din päls med oparfymerad baby makt. Gnugga försiktigt i och sedan ta en fön uppsättning på en sval temperatur och blåsa ut. Du kan också lägga den i kläder torktumlare och slänga det i ca 5 minuter på en sval temperatur ta bort pulvret.

Du kan hänga kläderna på ett klädstreck utanför i några dagar för att bli det av mothball lukt. Var noga med att föra den inne på natten och se till att solen inte kommer att blekna objektet.

Gungade ett kläder objekt i torktumlaren i ca 15 minuter på låg temperatur med några tyg mjukgörare ark är ett effektivt sätt att bli av med lukten.

Det finns att ta bort lukt sprayer som Febreeze som kommer bli av dålig mothball lukt.

Hälla en kopp vit vinäger i början av din tvättcykeln tar effektivt bort de flesta lukter från kläder. Vinäger neutraliserar lukt istället för bara maskera lukten.

Vissa människor har husvagnar som de använder endast under sommarmånaderna, så de slänga i några malkulor att förhindra skador på klädsel och mögel och mögel. RV kan dofta när du öppnar det igen nästa sommar. Öppna alla fönster och låta den luft för ett par dagar om du har tid. Att placera koppar vit vinäger i hela området fungerar bra också. Att placera flera träkol briketter i rummet kommer också bli det av lukt, som träkol är absorberande. Se till att få riktiga träkol, inte den quick-start typ som innehåller tändvätska.

Kläder behöver bara tvätt och torkning för lukten att försvinna, men detta kanske inte är möjligt för artiklar som böcker. En rengöringslösning som lika delar vit vinäger eller citron saft blandat med tvättsprit är effektiva för att avlägsna lukter, enligt uppgift från webbplatsen för hem och trädgård.