Mögel problem med hemgjord tvättmedel

Mögel problem med hemgjord tvättmedel

Att göra din egen tvättmedel kan hjälpa din familj spara pengar och undvika starka kemikalier. Tyvärr kan det också orsaka mögel att växa på kläderna. Mögel är mer än ett illaluktande problem — enligt Ohio State University, den äter bort på kläder. Förstå hur mögel trivs är nyckeln till att utveckla det mest effektiva hemlagad tvättmedlet.

Identifiera mögel

Om du är obekant med mögel, kan det vara svårt att känna igen. Det är mest urskiljbara genom sin unken lukt. Fuzzy märken på dina kläder efter en tvätt – särskilt om de är svart, brun eller röd – är också ett tecken på mögel. På blekmedel-safe tyger kan blekmedel du bestämma huruvida en fläck är mögel. Häll några droppar på fläcken, och om det bleker inom två minuter, är det sannolikt mögel.

Perfekt miljö

Mögel behöver fyra kriterier: fukt, värme, mörker och smuts. En tvättmaskin cykel ger vatten, och om du lämnar kläder inuti långa mörka maskinen efter cykeln är komplett, de blir relativt varmt. Tvålrester ger smuts mögel behöver att frodas. Tvål avskum resultat när tvättmedel kommer i kontakt med hårt vatten, som är vatten med en hög mineralhalt.

Att undvika mögel

Undvika mögel genom att se till din hemlagade tvätt tvättmedel innehåller bakpulver och borax, eftersom båda ingredienserna är naturliga vattenmjukgörare. Borax desinficerar och ljusare kläder och bakpulver deodorizes. Ta bort kläder från tvättmaskinen, torka dem omedelbart och torka på insidan av tvättmaskinen att ytterligare förhindra mögel.

Att eliminera mögel

När mögel har redan bildats på kläder, ta objektet utanför och pensla mögel fläcken för att lossa den. Tvätta sedan, artikeln i varmt vatten med din hemgjorda rengöringsmedel. Använda blekmedel om objektet är bleach-säker.