Mögel lukt i köksskåp

Mögel kan växa på eller inuti nästan någon hushåll yta, så länge den har fukt och näringsämnen. Om du öppnar dina köksluckor och befinner dig överväldigad av en musty mögel lukt, kan du veta med säkerhet att du har mögelsporer växer inuti. Du kan lösa problemet snabbt genom att diagnostisera orsaken till mögel och desinficering skåpen innan situationen spårar ur.

Töm ditt skåp

Innan du gör något annat, Töm ditt skåp. Lukten kan dyka upp från ruttnande bröd eller producera. Du bör märka mögel genom sitt missfärgningar och sammet-konsistens. Om något livsmedel eller objekt har mögel, placera dem utomhus att förhindra svamp Sporer sprids, vilket kan leda till ännu större problem.

Fastställa orsaken

Om mögel har börjat växa på de faktiska skåp ytorna, har du troligen en flytande spill eller läckage av något slag. Granska alla flytande flaskor och behållare, och sedan undersöka insidan av skåpet själv. Om vatten lägger sig på en trä yta, kan mögel börja växa som trä innehåller självklart nödvändigt näringsämne (cellulosa) för mögelsporer. Om vattnet ser ut att komma från bakom skåpet, som inom väggen, ringa en rörmokare eller mögel expert omedelbart. Du kan ha en VVS läcka eller en isolering problem som kräver omedelbar uppmärksamhet. Misslyckas med att lösa problemet kan resultera i tillväxten av mögel kolonier.

Inget synligt mögel

Om du kan lukta mögel men kan inte se det, sätta på en gummi eller latex handske och känner hela interiören för områden av mjukt trä. Trä har en hög porositet och kan fälla vätska under ytan. Försök för att döda mögel sporer på en porös yta, torkning av trä med en bärbar uppvärmningsanordning, till exempel en hårtork.

Desinfektion mögel

Torkning mögel kommer att neutralisera sporer, men om du vill att helt ta bort lukt och säkerställa ett fullständigt avskaffande av mögel, du måste desinficera. Först torka insidan av ditt skåp. För kraftfull desinficering, skrubba hela inredningen med blekmedel eller ammoniak utspädd med vatten före torkning igen. Om lukt återstår, doppa en trasa i citronsaft och skrubba hela interiören. Citronsaft innehåller citronsyra, vilket gör det effektivt mögel killer och deodorizer. Placera bara torr och förseglade objekt tillbaka in i skåpet.