Mögel Information & borttagning

Mögel presenterar en otäck rengöring jobb för alla. Det agiterar allergier, och inte ser bra ut när den växer i hemmet. Lyckligtvis, förebyggande och borttagning är inte alltför svårt så länge du vet där mögel är sannolikt att växa.

Mögel

Mögel växer från mikroskopiska sporer, men mögel själv är synlig för blotta ögat. Det ser annorlunda ut beroende på vilken typ det är, men det verkar oftast som en otydlig eller sammetslen tillväxt i fuktiga eller dåligt ventilerade utrymmen. Även om det finns några synliga tecken på mögel, kan sporer fortfarande finnas kvar i luften eller på ytor.

Förebyggande

Mögel växer i fuktiga områden med unken luft. Vanliga problemområden för hushåll är badrummet, köket och bakom väggar. Mögel kan förhindras genom att lägga till ventilation i dåligt ventilerade utrymmen och genom att hålla fukt till ett minimum. Med en avfuktare kommer även hålla fukt nivåer ner.

Borttagning

Diskmedel och vatten är effektiv vid rengöring områden med synliga tecken på mögel. När ytan är ren av synligt mögel, dödar desinfektion återstående mögelsporer. En enkel blekmedel-vatten blandning kommer att göra susen så länge du späda blekmedel ordentligt (1/4 till 1/2 kopp blekmedel per gallon vatten).