Moderna fönster behandling idéer för ett vardagsrum

Moderna fönster behandling idéer för ett vardagsrum

Den moderna estetiskt definieras av rena linjer, kontrasterande texturer och monokromatiskt färgscheman. Fönsterbehandlingar i en modern stil vardagsrum efterfrågan enkelhet samt visuella intresse, vilket kan vara svårt att dra bort. Modernt rum sammansättning ofta lämnar windows helt avskalade, som kan bidra till helhetsintrycket design, men inte är nödvändigtvis funktionell i ett vardagsrum. Lyckligtvis, dekoratörer har kommit med många moderna fönster behandlingsmöjligheter.

Luftningsgaller fönsterluckor

Justerbar luftningsgaller fönsterluckor vanligtvis ta till sinne beach hus och stugor, men de har varje egenskap som krävs för att passa in i ett modernt vardagsrum: enkla, rena linjer som kan målas för att smälta in eller sticka ut. Tall och normalstora fönster både kan utrustas med anpassade fönsterluckor. De med små lister och flera hopfällbara paneler är inte så moderna som de med breda lister och mer än två paneler som uppfyller när stängt. Wood toner är ute i de flesta moderna design, men luckor målade glänsande svart och monterad i en svart fönster ram arbete väl. Dessutom, echo deras vågräta eller lodräta linjer liknande möbler linjer.

Nypa-veck gardiner

Det kan verka tvärtemot logik att Ultra classic nypa-veck gardiner skulle vara ett lämpligt alternativ för en modern stil bostadsyta, men när gjord av rätt typ och färg på tyg, dessa traditionella draperier anpassa sig väl till modern stil. Enkel, enda nypa-veck gardiner är byggda av tenting ett veck av material ut från panelen tyg och sy den i "nöp" position. Rader av veck få lodräta linjer och visuella intresse och väl genomtänkt textil färg och typ också tjäna till att förbättra estetiskt. Till exempel i ett rum målas grå och inredda med moderna bitar av liknande färgtoner, kommer att sammet eller linne nypa-veck gardiner som exakt matchar väggfärgen ge en övergripande enhetlighet.

Hissgardiner

Hissgardiner är en av de egentliga moderna fönster behandlingarna. De är monterade på samma sätt som traditionella persienner, och höjas och sänkas med sladd. Den största skillnaden mellan hissgardiner och traditionella persienner är att hissgardiner är gjorda av tyg. När den är nerfälld, är tyget en enkel, rak panel. När upp, vik delar av tyg prydligt, en under nästa, tills det finns en skiktad stack av rektangulära veck. Linne fungerar särskilt bra i moderna hissgardiner på grund av dess konsistens och diskret färg. När ljuset filtreras genom linne, är dess moderna rutmönster ännu mer synlig. Vissa designers använder hissgardiner enkelhet till sin fördel, blanda och matcha textilier i en behandling. Ett linne romerska skugga kan exempelvis innehålla en bred rand av färg ner dess centrerar, eller ens en bred rand av kontrasterande tyg, som mocka.