Möbeltyg rengöring

När rengöring möbeltyg, behandla det med omsorg och att du vet vilken typ av rengöringsmedel fungerar innan du använder den. Några sorter av möbeltyger bör endast rengöras av proffs, men regelbunden lätt rengöring kommer att förlänga livslängden på tyget och förlänga tiden mellan djupa rengöringar.

Kontrollera etiketten

Inte alla tyger reagerar på samma sätt till alla rengöringsmedel. Kontrollera tillverkarens tag på dina möbler, om möjligt, för att se vad det säger om rengöring din specifika tyg. Till exempel rayon och polyester tyger gör inte bra med ånga rengöring, men hand rengöring med en spray och en ren trasa kommer att ge goda resultat. Bomull-klädda tyger är svårare, så Läs rengöringsinstruktioner och vara beredd att ta in en professionell om du inte rengör den själv. Med varje tyg, testa din städmetod på ett litet ut-av-way område innan du rengör hela. Detta gör att du inte kommer att skada eller missfärga tyget.

Limit vatten

Mer vatten och flytande rengöringsmedel du använder, de mer suger in i klädseln, och kan sluta förstör tyget. Försök imma i stället för sprutning om du använder spray cleaner och packa så mycket vatten som möjligt med en vakuum klädsel fastsättning. Också, undvika tvätt metalldelar av möbler med vatten, eftersom det uppmuntrar rost. Avtorkning av möbler med baby våtservetter fungerar väl, använder lite tvål och vatten och även bort djurhår lätt. Dessutom kan du slå på fans och öppna fönster i rummet för att hjälpa tyget torka. (Se resurser för mer tips om att ta bort djurhår från klädsel).

Kemtvätt

För stoppade möbler som anger "ingen vatten" rengöring, finns det några produkter på marknaden som rengör med torra material. Kemtvätt dukar är lätta att använda och kommer att torka ner möbler med bra resultat. Stoppning skum rengöringsmedel kan vara ett bra alternativ, men igen, begränsa vätskorna inblandade. En professionell Kemtvätt eller skum Städbolag kan också komma hem till dig och rengör möbler för ca $50 till $100, beroende på mängden möbler och plats.

Regelbunden rengöring

För att hålla din stoppade möbler ser bra hela tiden, damm den regelbundet med dammsugarens klädsel fastsättning. Damm klamrar sig fast tyg mer än hårda ytor, så detta kommer att hålla ner smuts som samlas på dina möbler. När spill hända, rensa dem omedelbart med en kemtvätt lösningsmedel, eller en liten mängd av pH-balanserad diskmedel och varmt vatten. Använd inte sura rengöringsmedel som ättika, eftersom de kommer att skada många tyger.