Mitt tak läcker när duschen är på

Taket läcker kan vara en frustrerande och ihållande problem för alla husägare att hantera. Men identifiera källan till läckan och fastställa det snabbt är knapparna för att spara pengar på lång sikt. En tak läcka kommer bara orsaka mer skada ju längre det lämnas utan reparation. Ett sätt att begränsa orsaken till en läcka i taket är att se om läckan uppstår endast vid vissa tider och inte på andra tider. Om ditt tak läcker bara när någon tar en dusch, till exempel, kan du enkelt identifiera orsaken till läckan för att reparera den snabbt.

Dusch taket läckor

Det finns många olika saker som kan orsaka ett tak läcker--från ice dammar till nederbörd att hög relativ luftfuktighet i din vind. Men om läckan uppstår bara när någon duscha, listan över möjliga orsaker är mycket mindre. Om duschen ligger på övervåningen över en trappa ner tak som läcker, kan en av VVS-anslutningar till duschen har brustit. Om läckande taket ligger ovanför duschen, VVS tak ventilen blockeras och avloppsvatten kan bakningen upp på taket.

Diagnostisera problemet

Ett sätt att bekräfta orsaken till detta problem är att kontrollera VVS tak ventilen själv och rensa hinder såsom fåglarnas Bon, lämnar eller annat skräp som kan blockera avloppsvatten från kvävgasflöde. VVS tak ventilen ansvarar också för avsättning av tvätt avloppsvatten, så se om taket läcker på samma plats när du använder tvättmaskinen. Om den inte gör, eller om clearing VVS tak ventilen inte löser läckan, är orsaken mer sannolikt en bruten VVS anslutning nära duschen.

Vad kan man göra

I båda fallen är det bästa alternativet alltid att kontakta en rörmokare rätt bort. Om du har möjlighet att diagnostisera orsaken till läckan, kommer att en rörmokare behöva reparera den för dig. Om VVS tak ventilen eller VVS anslutning nära duschen inte verkar vara skyldige, kan rörmokaren undersöka problemet innan den har en chans att skada ditt tak ytterligare.

Andra överväganden

Dröj inte att ta itu med detta problem. En våt tak kan orsaka isolering att bli vatten-inloggad och därför ineffektiva. Fukt i taket kan också skapa idealiska odlingsbetingelser för formar och mildews som kan ruttna trä i taket och orsaka hälsoproblem för din familj. Se till att inspektera någon isolering runt läckan och ersätta någon isolering som har äventyrats; våt, ineffektiva isolering kommer att innebära ökade energikostnader under både sommaren och vintern.