Mitt tak läcker & färgning min takplattor

Mitt tak läcker & färgning min takplattor

Taket är en avgörande strukturen på ditt hus som skyddar allt inuti och hem strukturen själv. Några problem med taket kan orsaka röta i trä, missprydande skador på väggar och fläckar i taket. Om du hittar fläckar på ditt tak, måste du undersöka källan till problemet och reparera den så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skador på ditt hem strukturer.

Om taket fläckar

Taket fläckar kan visas över en natt, missfärgning plattor eller gips och skapa en ful röra. Dessa fläckar kan förekomma i badrum eller kök där fuktigheten är hög från matlagning eller varmvatten användning, vilket skapar en perfekt miljö för tillväxt av mögel. Tak kan utveckla läcka problemen från både strukturella och miljömässiga villkor, gillar is dammar, skapar separationer som tillåter vatten att rinna ner genom områdena som vinden och sedan på tak. Inte alla taket fläckar kommer från taket problem, dock enligt Aplumbers hemsida. Vissa kan vara enkla kondens, medan andra kan komma från VVS problem.

Att hitta läckan tak

Läckor alltid färdas inte i en rak linje, och där taket fläckar visas kan vara annorlunda än där läckan härrör. Starta genom att markera exakt var taket fläcken kommer att vara i förhållande till vinden. Om det behövs hammare en spik i mitten av läckan att markera platsen så du kan hitta den från vinden. Sedan gå in i dina vinden område med en ficklampa och undersöka strukturen ovanför läckan som taket. Någon missfärgning av trä kan vara ett tecken på läcker skador, enligt författaren Sadiya Anjum av webbplatsen ChoiceofHomes. Om du inte kan se skador särskilt taket ovanför läckan, kan du behöva vänta tills det regnar och sedan besöka din vind för att se om du kan upptäcka läcker.

Fastställande av taket läckor

Taket läckage uppstå vanligast runt blinkande, i områden med låg på taket och i korsningar av konstruktionsmaterial. Du kan behöva gå upp på ditt tak att hitta problemet. Fogtätning områden och spika ner blinkande kan hjälpa vissa mindre tak problem. Rådgör med en takläggning entreprenör att göra reparationer så snart som möjligt innan ytterligare vattenskador gör problemet värre.

Reparera taket skador

Har ditt tak läcka repareras innan du försöker åtgärda de inre skador på ditt tak. Utan att fastställa ursprungliga läckan, kommer taket fläcken bara tillbaka. Om läckan var en liten en, kan reparera taket fläcken torka utan ytterligare skador. Du kan sedan sand och försegla området med en vattentät sealer, applicera en primer och måla om taket. Om läckan har orsakat försämringen i gips, kan ni klippa ut det skadade området och ersätta den med en likaså formad bit. Du kan åtgärda detta på plats med drywall förening, sedan försegla och prime området. Måla om området för att matcha resten av taket.