Mitt tak Fascia läckor

Mitt tak Fascia läckor

Fascian är en lägre del av taket som täcker takfoten. Hängränna är strax under fascian. Bebyggda skräp ovan rännstenen kommer att bidra till en ruttna fascia eftersom området stannar våt och ruttnar. En läckande fascia är viktigt att sköta eftersom det kan innebära att fukt kommer in takfoten. Mögel och röta kan sprida en gång inuti och orsaka en ännu större tak problem. Den bästa tiden att fixa en fascia är när taket ersätts. Projektet är förmodligen att ta ett par dagar, och du bör ha en assistent.

Instruktioner

•Rent en byggnadsställning. Du kommer att arbeta upp högt, och det är svårt och farligt klättra upp och ner en stege. Ställningen är nödvändigt om du ersätter fascian över omkretsen av huset.

•Lay ut i styrelserna som du ska använda på såg hästar. Måla båda sidor med en mögel-resistent primer för att minimera eventuella framtida vattenskador. Låt dem torka.

•Dra upp den viktigaste kanalen i rännstenen systemet om det är på en montering och ställ det åt sidan. Annars bända ut metall spikar anbringa det till trä och ta bort hela rännstenen. Använda bända barer för att dra bort fascian där man fäster vid takfot. Använd en mattkniv om det är drivna för att trimma runt fascia och släppa den. Kasta gamla styrelser.

•Measure området och mät igen. Markera dimensionen i styrelsen och skär den att passa. Tryck i styrelsen under takkanten och upp mot rafter kanten. Spika styrelsen med rafter kanterna som ankaret. Fortsätta att skära bitar och montera dem. Håll varje bit rätt upp mot sin granne för att undvika luckor.

•Använd fogtätning och dra en tunn sträng mellan varje med styrelsen. Använd ett finger insvept i en våt trasa för att utjämna det. Kör en pärla längs den inre kanten där den ansluter takstolarna. Utjämna detta. Försegla alla andra områden som är öppna

•Tillåt silikon torka i minst en timme. Måla i styrelserna för att matcha din trim. När de har torkat helt, återmontera rännstenen. Göra ett åtagande att hålla det rent så fascian håller längre.