Mitt gummi tak läcker

Mitt gummi tak läcker

En läckande gummi tak är inte bara irriterande, det kan orsaka betydande vattenskador på tak och väggar på din fastighet. Gummi tak är användbara på fritidsfordon samt kommersiella och bostadsfastigheter. Göra reparationer själv är inte ett krävande projekt om du är fysiskt passform och bekant med säkerhetsåtgärder som behövs för att arbeta på ett tak.

Fördelarna med gummi tak

Gummi tak är gjorda av eten propen Dien monomer, vilket är ganska tålig. Miprofilerna ger ett tunt gummi membran för att skydda tak från skador. Materialet tillåter inte regn eller fukt att tränga ner i underliggande trä, skyddar ditt hem eller annan egendom från vatten eller storm skador.

Schemaläggning av reparation

Miprofilerna tillåter inte vattnet avdunstar väl, det är därför viktigt att schemalägga reparation när taket är torr och det är över 40 grader Celsius utomhus. Om du inte kan reparera taket direkt på grund av dåligt väder, lapp den med en svart plast plastpåse. Spika en par av trä ovanpå plasten och sedan försegla omkrets med silvertejp. Detta förhindrar läckor ytterligare tills du kan åtgärda problemet.

Nödvändigt material

Särskilda Miprofilerna primer, renare och patchar är nödvändiga för att reparera läckande gummi taket. Om du inte kan hitta dessa produkter på hårdvara och hem leverans butiker, kontakta den takläggare som installerat produkten eller en annan takläggning företag. De kan beställa material du behöver från en takläggning distributionsföretag för dig. Andra nödvändiga material är vass sax, söm rullarna, rengöring torkdukar, en kvast och en hård borste.

Reparera gummi taket

Sopa smuts och skräp från taket för att kunna leta upp hålen som orsakar läckage. Skrubba envis smuts med en hård borste vid behov. Fukta en rengöringsduk med Miprofilerna renare och torka av hålet och området kring den. Detta ger en ren yta för primer till förbindelsen. Applicera Miprofilerna primer med en pensel. Placera den över hålet och ungefär 3 inches runt området. Låt det torka i ca tre minuter tills primer fastnar inte längre på fingret när du rör den. Skär Miprofilerna patch att passa över området hål och primer med vass sax. Gör rundade hörn på plåstret. Dra av stöd på plåstret och placera den över området. Slät plåstret ordentligt med en söm roller. Upprepa samma metod på andra hål som du upptäcker.