Mitt badrum handfat avlopp gemensamma läckor

Rörskarvar under vasken kan läcka för en mängd olika skäl, inklusive lösa anslutningar och även korrosion. När du märker att diskbänken är rören läcker, måste du sluta använda diskbänken tills du åtgärda problemet och använder en behållare under rören för att fånga läckande vatten.

Vatten skador Potential

En läcka i din diskbänk stuprör kan leda till allvarliga vattenskador i ditt hus. Läckande vatten kan tänja den diskbänksskåpet samt golvet reglarna i sub golvet. Om vattnet tränger igenom taket nedan, kan det förstöra takets gipsskivor eller kort ut armaturer. Närvaro av fukt i något av dessa områden kan också bidra till att främja mögeltillväxt, som kan utgöra en hälsofara samt försämras ytterligare ytor där det växer.

Lösa anslutningar

Du måste kontrollera för lösa anslutningar först, sedan många gånger ett läckande rör gemensamt kommer eftersom anslutningen inte har stramats åt tillräckligt. Om rören är plast, använda dina händer att dra åt läckande anslutningen. Om läckan fortsätter, använda en rörtång att dra åt anslutningen en åttondel av ett varv i taget. Om rören är metall, använda en rörtång att dra åt anslutningen tills du känner motstånd.

Justering

Alla rören i ditt badrum handfat bör alla upp, med ingen av avsnitten röret sitter diagonalt. Om rören inte rada upp, får de inte plats tätt tillsammans, vilket leder till fogarna läcker. Om du ser en pipa som inte är uppradade med de andra, måste du lossa dess anslutningar, rada upp röret och dra åt anslutningarna igen. Om röret fortfarande inte rada upp, kan det vara för lång för ansökan. Skära i röret så att det i linje med de andra kommer att minska problemet.

Gummi brickor

Om ditt badrum diskbänk rör använder gummi brickor, kan problemet vara att brickorna har slitits ut. Alla gummi åldras med tiden och exponering för värme från varmt vatten rinner ner stupröret. Inspektera gummi brickor hjälper dig att avgöra om de har börjat spricka, harden eller blir skört, vilket innebär att de måste bytas. Ta bort ett rör som är en del av det läckande gemensamt kan du titta på hela gummibrickan istället för bara sidorna.

Pipe skada eller korrosion

När du har tagit bort rören att titta på andra möjliga orsaker till gemensamma läckan, måste du också inspektera rören för skada eller korrosion. Sprickor i rören, avskalade trådar, hål och rost äventyra rörets förmåga att fungera utan att läcka. Ersätta slitna röret med en identisk ersättning kommer att korrigera läcka.

Gemensamma tätningar

När du installerar nya rör i diskbänken avloppet system, måste du använda antingen rörmokare tejp eller pipa knark för att täta rören trådar. Dessa Fogprodukter hålla vattnet från att tränga ut genom rörskarvar, stänga av alla luftspalter mellan rören. Några installatörer välja för att använda både rörmokare tejp och pipa knark, tro kombinationen ger en ännu mer säker tätning.