Miniatyr rosor med gula blad

Miniatyr rosor med gula blad

Miniatyr rosor är ungefär som vanlig rosor, endast mindre i storlek. De växer från 3 till 18 inches tall och producera blommor i en mängd olika färger. Blommorna är storleken på dimes eller fjärdedelar. Som full storlek rosor, kan insekter, sjukdomar och kulturella problem orsaka sina löv till gul.

Spindel kvalster

Spindel kvalster skada rosenblad genom att mata på deras sap. Kvalster är små buggar som är svåra att se, men de lämnar fina sadelgjord på bladen, som tillsammans med gulnande blad, är symtom på angrepp. Leta efter kvalster genom att placera en bit vitt papper under din anläggning och skakar bladen över den. Kvalster kommer att se ut små rörliga prickar på papperet. Kontroll kvalster genom att spraya din anläggning med en stark spray vatten flera gånger i veckan. Du kan också fördjupa toppen av din anläggning i en lösning av tvål och vatten, efter inslagning plast över toppen av potten för att hålla i marken. Skölj med varmt vatten.

Mjöldagg

Mjöldagg är en svamp infektion som dyker upp som en dammig vit eller grå finkornig beläggning över ytan på bladen. Bladen kan också aktivera gul och dö eller ser förvrängd och hämmad. Mjöldagg är värre när det är fuktigt ute, eller när växter är trångt tillsammans eller odlas i skuggan. Kontrollera denna svamp genom att städa upp och förstöra smittade blad, minska luftfuktighet och sprutning rosor med en fungicid.

Bakvatten

Bakvatten Svampen orsakar svarta fläckar ska visas på den övre ytan av blad. En gul Gloria omger varje plats, och kan hela blad gulnar när fläckarna växer och blanda ihop. Lila och brunt varumärken som visas på käppar. Rensa infekterade promenadkäppar, och avlägsna och förstöra sjuka bladen. Fungicider kan förhindra infektioner, men kommer inte att bota infekterade plantor. Undvik att vattna växter från overhead.

Anthracnose

Anthracnos symtom är utseendet på små röda, bruna eller lila fläckar på bladen. Centrera av Fläckarna tur vitt och kan falla ur bladet. Eftersom sjukdomen fortskrider, bladen turn gul och nedgången från busken. Använda fungicider för att förhindra infektioner, och undvika overhead vattning.

Mosaik

Rosa mosaik virus orsakar bladen att bli gulgröna med gula inslag. Växter växer inte så snabbt och blommande minskas. Lindriga fall kan klara upp av sig själva. Växter som allvarligt smittade bör tas bort. Det finns ingen kemisk bot.

Vattning

Gulnande löv, speciellt nedre blad, kan tyda på att dina rosor inte får tillräckligt med vatten. Vatten inomhus rosor grundligt, när den övre tum av marken är torr, tills vattnet tar slut dräneringshål i botten av krukan. Häll bort överflödigt vatten. Förse utomhus rosor med 1 eller 2 inches av vatten varje vecka. Marktäckning att behålla vatten och undvika overhead vattning, om möjligt, att minska möjliga svampinfektioner.

Näringsmässiga problem

Gula blad, särskilt gamla blad, spinkiga rosor och brist på blommor kan vara ett tecken på kväve brist. Om bara blad kanterna gulnar, kan det Visa att dina rosor behöver magnesium sulfat. Brist på järn och zink kan göra nya blad visas gula mellan venerna. Näringsbrist kan orsakas genom att odla dina rosor i fel typ av jord. Rosor föredrar pH 6.0 till 6,5. Testa din jord och ändra pH-värdet.

Ogräsmedel

Gul, ringlad, små eller kupade blad kan också vara ett tecken på skador som herbicid. Svårighetsgraden av skador beror på vilken typ av ogräsmedel och de dina rosor får. Rosor är ofta skadade av exponering för glyfosat. Om bekämpningsmedlet tillämpas på hösten visar rosor inte symtom till våren. Rosor kan växa ur skada om exponeringen var mild.