Mindre vanliga användningsområden för bord socker

Mindre vanliga användningsområden för bord socker

Bord socker är en gemensam hushåll objekt som ofta används i en mängd olika recept. Det är ofta används som sötningsmedel för drycker, flingor, frukt och bakverk också. Socker har även många mindre vanliga användningsområden, både utanför och inomhus, i andra delar av hemmet förutom köket.

Insekt bete

Som en lösning, kan socker användas som en klibbig fälla för getingar. Blanda ca 2 oz. socker till ungefär en kopp kokande vatten. Du vill ha en klibbig vätska, så Tillsätt mer socker om det behövs. Häll över lösningen i en flaska eller burk och placera utanför. Getingarna lockas till söta betet och de kommer att flyga in i den att foder, men kan inte få tillbaka. Blanda lika delar socker och bakpulver att göra en naturligt mört killer. Strö blandningen över områden där mörten ofta, sådan som runt skåp och i sprickor och skrevor. Sockret lockar mört, medan bakpulver dödar dem. Byt ut ofta för att förhindra framtida angrepp.

Hålla snittblommor färsk

Blanda 2 msk socker till 1 liter vatten och häll över lösningen i en blomvas. Det flytande sockret hjälper till att hålla blommor färsk längre. För att undvika mögeltillväxt, Lägg till 1 msk vinäger i lösningen.

Fräscha upp mat

För att hålla kakor eller kex färsk, lägga till några socker klumpar i behållaren. Sockret suger upp fukt för att hålla dem fräscha längre. Strö socker över kakor inte bara lägger till en söt smak, det kommer också fräscha upp dem.

Nematoder Killer

Utomhus växter som visas ohälsosamt med knutar på rötter har sannolikt blivit attackerade av nematoder maskar. Nematoder maskar är en växt parasit som genomborrar rötterna av växter, orsakar knop till formuläret och skapa ohälsosamma växter. Tillämpas 5 kg socker till varje 250 kvadratfot trädgård. Mikroorganismer som livnär sig på sockret öka organiskt material i din jord, vilket eliminerar nematoder.

Handtvätt

För att rensa bort fett och smuts från händerna, häll lika mycket olivolja och socker i din handflata. Gnugga händerna tillsammans i flera minuter, se till att täcka de smutsiga delarna helt och sedan skölj ordentligt. Grynighet av sockret tar bort envisa fett och smuts och olja hjälper till att återfukta huden.

Första hjälpen

Mindre skärsår och skrubbsår kan behandlas med en skvätt socker. Bord socker har naturliga antibakteriella egenskaper, som hjälper skärsår läker snabbt. Socker kommer också lugna en bränd tunga. Strö en nypa eller två av socker över en bränd tunga och smärtan avtar snabbt.