Mina tomatplantor brukar vända röda

Mina tomatplantor brukar vända röda

Hemodlade tomater är saftig, syrlig och läcker, men de är något persnickety om odlingsförhållanden. Även mindre förändringar i väder och vatten nivåer kan påverka deras förmåga att producera och mognar frukt.

Tomat tillväxt

Tomater är varm-säsong växter som är planterade efter sista frost i början av sommaren. De producerar blommor och sedan frukter mitten av sommaren. Frukter är gröna initialt, och fortsätter att växa sig större. När de har nått sin mogna storlek, börjar mogna. De skördas bäst när de är en djupt röd, även om vissa sorter kan vara en annan färg när mogna.

Villkor för mognad

Tomat mognad sker bäst när temperaturen är mellan 68 och 77 grader Fahrenheit, enligt Purdue University. När temperaturerna är varmare eller kallare, tomat mognar saktar eller stannar helt och hållet. Pigment lykopen och karoten som skapar färgen i tomater stoppa produktionen när temperaturen stiger över 85 F.

Lösning

När temperaturer återgå till ett moderat spektrum, bör tomat mognad återupptas. Under tiden behöver tomater en långsam, stadig takt av bevattning. Om frost hotar att döda plantan, gröna tomater plockas och lagras i en mörk, varm plats på 65 F. placeras i ett enda lager, de mogna inom några veckor.