Min toalett på nedervåningen bubblor när du tar en dusch på övervåningen

Toaletterna i ditt hus bör normalt aldrig bilda bubblor i sina skålar, eftersom förekomsten av bubblor indikerar ett problem med din VVS. Bubblor kan komma från en delvis täppa i wc: TS dräneringsledningen, men när bubblorna visas som vatten rinner ner en annan fixtur avlopp, du måste titta på andra orsaker.

Lägsta avlopp

Din toalett, tillsammans med någon fristående duschar, som sitter i den lägsta nivån i ditt hus har de lägsta sittande avlopp i hela huset. Detta innebär att när det finns ett problem med husets avloppssystemet, problemet kommer att manifestera sig i dessa avlopp först. Handfat och andra VVS fixtures har avlopp som inte jäms med golvet, så samma problem tar längre tid att manifestera i deras avlopp. Bubblor som bildas i din toalett avlopp kan tyda på ett problem med septisk eller avlopp avlopp linje eller med husets vent rören.

Avlopp avlopp linje

Avloppet kloakledningen ansluter alla stuprör i ditt hus till det kommunala avloppsnätet och septisk dräneringsledningen ansluter till ditt hus septisk tank. Alla av det förloradt bevattnar i ditt hus VVS-system måste flyta genom avlopp eller septisk dräneringsledningen. Träskor kan form i avloppet eller septisk dränera linje när material som fett, hår och annat skräp klumpa ihop, samla på rörets väggar och så småningom skära av flödet av avloppsvatten. Bubblor i toalettstolen kan vara ett tidigt varningstecken för problemet, som så småningom skulle resultera i avloppsvatten flöde av din Rörmokarartiklar avlopp.

Kolla rensningar

Avlopp eller septisk dräneringsledningen har minst en cleanout som du bör se mellan ditt hus och på gatan eller septisk tank. Ibland bli cleanout mössor täckt av vegetation eller smuts måste du ta bort. Om du ser vatten kommer ut runt cleanout GJP, då avlopp linje har definitivt en täppa. Även om du inte ser vatten rinner ut runt den gemensamma jordbrukspolitiken, måste du ta bort den med en rörtång eller en hylsnyckel, beroende på vilken typ av omslag. Med locket tas bort, kan du se om skräp eller stillastående vatten är inne cleanout, vilket också tyder på förekomsten av en täppa. Ifall du tycker att avlopp linje är igensatt, måste du kontakta en rörmokare för att ha täppa bort. Med slamavskiljare, kan ibland ackumulering av vatten bero på en full tank behöver du har tömt.

VVS-Vent rör

Alla stuprör i ditt hus ska så småningom ansluta till ett ventilationsrör. Om man går tillräckligt långt från ditt hus, kan du se vent rören kommer ut genom taket. Vent rören kan avlopp gaser i stuprör säkert rinna ut ur huset och de behålla en balans av lufttrycket i rören som vissa luft strömmar ut från VVS-systemet tillsammans med avloppsvatten. Du kan inspektera vent rören från taket, lyser en ficklampa ner dem för att se om det finns några hinder. Du kan ta bort träskor och testa vent rören genom att skjuta vatten ner dem med en trädgårdsslang.