Min termostat fungerar inte

Min termostat fungerar inte

Termostaten reglerar den värme som produceras av ugnen. Men, vad gör vi när våra betrodda termostaten verkar ha övergett oss, lämnar oss sårbara för extrema utomhustemperaturen sipprar inuti? När problemet är helt enkelt ett programmeringsfel, kan en husägare följa bruksanvisningen Återställ termostaten. När problemet är på grund av maskinvarufel, finns det fortfarande några metoder för att fastställa eventuella fel innan du kör för en ersättare.

Instruktioner

•Kontrollera att se om termostaten förlorar tid utan anledning eller klockan är att stänga av. Om ugnen överhettas, stängs hög gräns resorna och nuvarande till transformatorn som driver termostaten. Fläkten fortsätter att köra för att kyla ner värmeväxlaren och till följd av husägare kan vara kvar undrar huruvida ugnen fungerar. När någon av ugnen safeties är trippade, är befogenhet att transformatorn avskuren. Om du är säker på att makt är korrekt ansluten, är det lämpligt att kontakta en professionell för att undersöka. (Referens 1)

•Look på termostaten att displayen fungerar. Om termostaten är helt tomt då är gemensam tråd frågan. Gemensamma kabeln är låg spänning tråd som ger termostaten med makt. Ta bort termostatens frontplåten att kontrollera för att se om den vanliga kabeln fästs ordentligt termostaten och följer sedan denna tråd för att kontrollera den är ansluten till ugnen också. Om så är fallet, kontrollera kontinuiteten i kabeln för att säkerställa att det finns något avbrott i kabeln. Några termostater att kroken med bara två kablar och ingen gemensam tråd. Om det finns ingen gemensam tråd löper från termostaten, kontrollera om det finns ett 10-watts, 250-ohm motstånd mellan gemensamma och den vita kabeln. Om en resistor är närvarande, visas en liten ruta som går mellan de två kablarna. (Referens 1 & 2)

•Kontrollera att rätt typ av batteri är i termostat om det är trådlöst. Vanliga alkaliska batterier slut på ström snabbt och orsaka problem för termostater. Ersätta de vanliga batterierna med litiumbatterier och kontrollera inställningarna för bakgrundsbelysningen. Att ha termostat bakgrundsbelysningen på hela tiden tömmer batteriet mycket snabbare än att ha bakgrundsbelysningen inställt ljus endast när du justerar temperaturen. (Referens 1)

•Inspect kablarna till se om den värme- och kylsystem ledningar är omvända. Titta på ledningar instruktionerna i handboken för termostaten och se till att färgat trådar linje upp med rätt termostat och ugnen terminaler. (Referens 1)

•Insulate väggen bakom termostaten om förändringarna i rumstemperatur inte utlösa någon förändring i termostaten, som kan hända på grund av luften passerar genom termostaten från inom väggen. (Referens 1)