Min parad Rose tappar sina blad

Paraden ros, även kallad en carnival rose, är en miniatyr ros med guld, gula och röda blommor. Parade rose bladen är breda i form och glansigt utseende när anläggningen är friska. Friska blad också har fint tandade kanter och är 1/2 till 6 inches i storlek. Paraden ros är känslig för många sjukdomar. Det bästa sättet att förhindra infektion av sjukdomar eller skadedjur är att ge dina parade rosor med tillräckligt vatten, gödselmedel och solljus.

Rose mosaik

Rosa mosaik orsakar blad att utveckla gul eller vit mönster i form av skiftningarna, linjer och ringar. Även blommorna av en smittad anläggning inte visas ändrade, de kan vara mindre talrika än de var när fabriken var frisk. Om smittade med rosa mosaik, din parad steg uppleva ramorum, utveckla en allmänt sjuk titt och förlorar sina löv genom en process som kallas avlövning. Om en växt är infekterad med rosa mosaik, bör det tas bort och förstöras så att det inte infektera i närheten växter.

Verticillium Wilt

Verticillium wilt är en sjukdom som kommer in ros växten genom marken. Det hämmar växtens förmåga att transportera vatten från marken till bladen. När en växt är smittad, nya blad kommer vissnar snabbt och lägre blad kommer att vissna och bli gula. Dessa symptom blir värre när anläggningen är stressad. Eftersom sjukdomen fortskrider, rose kan börja att förlora sina blad från botten upp.

Rust

Detta är en sjukdom som smittar bladen på växten och sprids via luftburna sporer. Symtomen är bildandet av orange pustler på undersidan av bladen. Dessa pustler är rost-liknande utseende. Bladen kan också bli gula. Sporerna är svarta och visas i höst. Symtom sällan visas på stjälkar av anläggningen och mer ofta i fuktiga förhållanden. Barrförlust kan uppstå efter utseendemässigt av rost. Rost kan behandlas med kemikalier som myklobutanil, triadimefon och mankozeb.

Näringsbrister

Näringsbrister kan orsaka bladen till gult och ramlar av. Rosorna behöver både järn och zink, ibland i högre halter än de som finns i marken de odlas i. Om bladen på din parad ros gul, bör falla av eller bilda nya blad som inte ser frisk, du lägga gödselmedel som innehåller järn och zink marken kring anläggningen. Du kan också spraya järn och zink direkt på rose's blad.