Min madrass luktar unken

Min madrass luktar unken

Oavsett hur mjuk kudden, om din madrass luktar unken du inte kommer att se fram emot sänggåendet. En unken madrass skall hanteras snabbt, eftersom orsaken är sannolikt mögeltillväxt.

Orsakar

Orsaka en jordnära, unken lukt och mögel. Mögel sporer finns alltid i luften. Om en madrass har varit våt eller om den förvaras i ett fuktigt dåligt ventilerade, kan mögel växa på utsidan av det eller ens av den, enligt University of Georgia.

Lösningar

Om din madrass luktar unken på grund av externa mögeltillväxt, kan du dammsuger den att ta bort eventuella mögelsporer. Fungicider är tillgängliga i aerosolform. Du kan använda dem för att eliminera mögel och unken lukt det medför. Om mögel växer inuti madrassen, kommer att du behöva rådfråga proffs hjälp rengöring eller ersätta den.

Överväganden

Du kan minska risken för en unken lukt i din madrass genom att dammsuga madrassen varje månad för att ta bort mögelsporer. Alltid sätta helt torra sängkläder på en säng, enligt "2.001 Amazing rengöring hemligheter." Du kan placera kemiska fukt förminskningsapparater gillar aktiverad aluminiumoxid under sängen för att kontrollera fukt och förhindra mögel tillväxt.