Min KitchenAid bricka inte kommer att snurra

Min KitchenAid bricka inte kommer att snurra

Du märker flera problem när din KitchenAid bricka vägrar att ange den spin cykeln. Dessa inkluderar kläder som är fortfarande blött efter tvättcykeln är slutförd och vatten som är kvar i trumman efter den spin cykeln görs. En dåligt fungerande tvättmaskin är frustrerande, kan du lösa dessa problem med grundläggande felsökningsåtgärder och rädda dig kostnaden för en reparation lagförslag.

Instruktioner

•Kontrollera elektriska sladden av din KitchenAid brickan att se till att den är ansluten i ett eluttag med tre stift. Om du inte har en tre stift utlopp, måste du ha ett installerat innan du kan använda din bricka säkert.

•Vänta två minuter för att se om brickan börjar snurra på egen hand. Bricka din KitchenAid pausas upp till två minuter mellan cykler. Detta betyder är normalt och inte ett problem.

•Tryck dörren stängas ordentligt. Om dörren är även lite på glänt eller olåst, stannar på bricka cykel.

•Look för ordet "SUD" i teckenfönstret av din KitchenAid brickan. Om du använder för mycket tvätt tvål, skapar brickan överdriven SÅPLÖDDER. Detta får den "SÅPLÖDDER rutinmässiga cykel," som fördjupa sköljningen och försenar den spin cykeln. Om rutinen SÅPLÖDDER är aktiverad startar spin cykel efter det.

•Measure höjden av avlopp slang utlopp. Detta är slangen sträcker sig från baksidan av din tvättmaskin som dränerar vatten från maskinen. Uttaget måste vara mer än 96 inches över golvet eller det kan orsaka brickan inte att dränera fullständigt, som hindrar det från att komma in den spin cykeln.

•Rearrange kläder inne bricka om lasten verkar obalanserad. Om kläder har samlats in på ena sidan av brickan, pausar cykeln medan brickan försöker återdistribuera kläder. Detta kan fördröja den spin cykeln; Om du manuellt ordna kläder, hjälper det cykeln återuppta snabbare.

•Tryck på knappen "Paus/Avbryt" på framsidan av din bricka startar om spin cykel fortfarande inte. Sedan Tryck på "Avlopp/Spin" knappen och håll ned startknappen manuellt starta den spin cykeln.

Tips & varningar

  • Om din KitchenAid bricka fortfarande inte kommer att snurra, kontakta en elektriker för att kontrollera spänning av dina eluttag. Om spänningen är för låg, kan inte din tvättmaskin fungera korrekt.
  • Använd inte en förlängningssladd för att koppla in din KitchenAid bricka. Detta skulle kunna göra brickan slutar fungera under tvätt, skölj eller spin cyklerna.