Min gurka får mjuka efter plockning

Min gurka får mjuka efter plockning

Efter skörd gurkor, måste du att ordentligt hand om och förvara dem för att behålla sin fräschör. Gurkor börjar ruttna om de är kvar på vinstockarna för länge. Dock börjar gurkor som har skördats och vänster att vila på mindre än idealiska förhållanden ruttna ännu snabbare.

Mjukgörande

Gurkor börjar mjukna efter skörden som vattnet från frukten börjar avdunsta. Utan den extra vatten som vinstocken levererar till gurka, börjar gurka själv att mjukna när vattnet från cellerna i gurkan börjar avdunsta. Detta är en naturlig process, och kommer att hända oavsett vilken typ av gurka.

Förvaring

Korrekt lagring gurkor hjälper bromsa nedbrytningsprocessen. Lagra plockade gurkor i en luftfuktighet kontrollerad utrymme som hålls vid en sval temperatur och ett mörkt tänd utrymme hjälper gurkan bo skarpare under en längre tid. Många moderna kylskåp har en skarpare eller vegetabiliska låda, som är en idealisk plats att lagra gurkor. Ett annat alternativ är att lagra gurkorna i en jordkällare där temperaturen är betydligt svalare.

Temperaturen

Gurkorna ska förvaras mellan 50 och 60 grader Celsius för att säkerställa den längsta hylla längden möjligt för grönsaker. För kall temperatur kan orsaka delikat frukt att frysa. Alltför hög temperatur kan leda till en snabbare takt av uttorkning.

Bevarandet

Ett annat alternativ för att lagra gurka innan de går soft är att bevara gurkorna snart efter att de har mognat. Du kan enkelt göra kylskåpet pickles genom att göra en hemmagjord saltlake av vinäger, kryddor, socker och salt att hålla gurkor i skivor. Om du vill kan du kan också gurka för att göra hemgjord pickles. Du kan även göra detta med gurkor som redan har mjuknat något.