Min diskmaskin rengöring inte av rätter och de färgas med en vit substans

Min diskmaskin rengöring inte av rätter och de färgas med en vit substans

En uppbyggnad av rengöringsmedel, hårt vatten inlåning eller matrester i diskmaskinen kan resultera i en vit, kalkhaltig substans eller överblivna matrester på dina rätter, undergräva bekvämligheten med diskmaskinen. Handtvätt kan ta bort rester på den aktuella uppsättningen av rätter, men det löser inte roten till problemet.

Hårt vatten skala

Mineraler i vattnet, inklusive kalk och kalcium, lämnar bakom vita rester på porslin, glas och bestick. Om du har hårt vatten, är mineraliska skalan den sannolika orsaken till den pulverformiga uppbyggnaden på dina rätter. Installera en AVHÄRDARE kan eliminera hårt vatten för mycket; annars är det nödvändigt att regelbundet rengöra både diskmaskinen och rätterna du vill ta bort den skala uppbyggnaden. Hårt vatten rester utgör inte ett permanent problem, eftersom det kan tvättas bort.

Tvätt-och rengöringsmedel rester

Diskmaskin rengöringsmedel lös inte alltid helt under tvättcykeln, lämnar efter sig en kalkhaltig rester. Pulveriserad tvättmedel i kombination med mjukt vatten har störst chans att lämna denna typ av uppbyggd på rätterna. Byta tvättmedel varumärken eller använda en flytande tvättmedel kan eliminera rester problem. Tvättmedlet kan också bygga upp på insidan av diskmaskinen och blockera spruta munstyckena, minska rengöring kraften i diskmaskinen och lämna vita rester på rätterna. Detta kräver en fullständig rengöring av insidan av maskinen att avblockera spruta munstyckena och förebygga framtida för mycket problem. Matrester kan också blockera ett smutsigt vatten avrinningsområde, orsakar diskmaskinen att återcirkulera smutsiga och tvättmedel-belastade vatten över rätterna under sköljningen. Hänvisa till tillverkaren av din diskmaskin modell för den korrekta metoden för att komma åt och rengöra bassängen.

Diskmaskin rengöring

Ta bort hårt vatten och rengöringsmedel uppbyggd i diskmaskinen att eliminera de flesta framtida rester problem. Igång diskmaskinen medan tom en eller två gånger varje vecka sköljer bort ljus uppbyggd. Djupare rengöring en gång i månaden förhindrar tyngre uppbyggd. Kör den tom diskmaskinen på en vanlig rengöringsprocess. Öppna diskmaskinen i slutet av den första omgången, när botten har fyllt med vatten. Häll 1 eller 2 koppar ren vit vinäger i botten av maskinen och komplett tvättcykeln. Syran i vinäger bryter ner uppbyggnaden inuti maskinen så vattnet kan skölja det bort.

Maträtt rengöring

En vinäger lösning tar också bort rengöringsmedel och mineral uppbyggd på rätterna. Kombinera 1/2 kopp ättika med en gallon varmt vatten. Njut av rätter i ättika vatten för fem till tio minuter att lossa restmaterialet före tvättning och sköljning dem. Skura fläckarna försiktigt med en pasta gjord på lika delar vinäger och bakpulver lösgör och tar bort mer envisa fläckar. Spotting kan uppstå igen som rätterna torr om hårt vatten är skyldige. Torka rätterna grundligt med en maträtt handduk att förhindra att detta inträffar.