Min diskmaskin luktar mögel inuti

Min diskmaskin luktar mögel inuti

Diskmaskinen är tänkt för att hålla rätter ren och sanerade, men när mögel utvecklas, det blir en grogrund för bakterier och lukt. När du börja märka den möglig lukten, är det viktigt att handla snabbt. Ta bort mögel med milda ingredienser som är säkra för användning i diskmaskin och även införliva en rengöring rutin som stoppar mögel från att utvecklas i framtiden.

Varför diskmaskinen luktar möglig

Mögel vanligtvis former i fuktig, mörka områden. Diskmaskinen är just detta: en mörk inneslutna område som ackumuleras och håller fukt efter en tvättcykeln är klar. Om du ignorerar mögel, det kommer att växa i snabb takt och diskmaskinen kommer att se, lukta och ohygieniskt område.

Så att din diskmaskin att ta bort mögel

Häll 1 quart vit vinäger i botten av diskmaskinen. Kör en kort tvättcykeln och vinäger kommer att upplösa mild tillväxt av mögel utan arbete kommer att krävas från din sida. Ättika fungerar som en naturlig desinficerande medel som dödar inte bara mögel men också någon lukt eller bakterier associeras med mögel.

Att ta bort mögel för Hand

Handtvätta diskmaskinen om tvättcykeln inte bli av alla mögel. Fyll en skål med lika delar vatten och vit vinäger, doppa en rengöring trasa i blandningen och skrubba ner din diskmaskin. Använd en svamp eller gammal tandborste till ren mögel av små hörn och skrevor. Kör en kort tvätt cykel efter rengöringen igen hälla en flaska vatten i botten av diskmaskinen.

Att förhindra mögel

För att förhindra mögel, lämna diskmaskinen öppen hela vägen eller åtminstone öppna på en liten spricka efter en tvättcykeln. Detta gör att överflödigt vatten som sitter i diskmaskinen avdunsta i stället för stående i enheten tills nästa tvättcykeln.