Min Carrier lufthanteringsdonet gör ett surrande ljud när avstängning av

Flygbolaget air hanterare är utformade att cykla luft in och ut ur ugnen system. De är en integrerad del av bostads uppvärmning, ventilation och luftkonditionering, eller VVS, system som använder kanalsystemet, eftersom luften måste drivas för att nå varje rum i huset. I vissa fall, surrande ljud från dessa hanterare för luft kan vara täta och kan inte vara en orsak till oro. Men i andra fall, kan att nynna tyda på problem som kräver dyra ersättare av andra delar av ditt system. Om den surrande började plötsligt och har ingen märkbar orsak, kan du behöva ringa en professionell entreprenör.

Vibration

Air hanterare är säkrade med bultar och parentes. Som systemets fläkten saktar ner, kan dess rytm intensifiera vibrationer som orsakas av lösa bultar eller korrodera parentes. Resultatet är ett högre brummande ljud medan fläkten slutar fungera. Lösa anslutningar kommer inte att skada föraren, men det surrande ljudet kan bli värre. Nya bultar eller kontakter, eller några snabba arbete med en skiftnyckel, kan minska bullret.

Blåsmaskiner

Carrier fläkt, som är den viktigaste komponenten i lufthanteringsdonet, kan vara orsaken till brummande ljudet också. Noggrant kontrollera systemets fläkt och fläkt. Damm och bitar av skräp fastnat på eller nära fläkten kan vara ansvarig för buller, och en grundlig rengöring kan bidra till att återställa korrekt ljud. Ljudet kan också orsakas av en skadad fläktremmen, som kommer att behöva ersättas innan den går sönder helt.

Filter

En komponent i lufthanteringsdonet är luftfiltret, som fångar damm och pollen som luften passerat genom VVS-system. Om filtret är lös eller har installerats felaktigt, kan luftflödet få den att vibrera och ryser. Ett smutsigt filter kommer att sakta ner luftflödet och kan också vara ansvarig för nya ljud eller förändringar i bullernivån produceras. Rengöring eller ersätta filtret kan lösa detta problem.

Externa enheter

Om din lufthanteringsdonet är ren och fungerar effektivt, den surrande kan komma från en annan VVS komponent och kan märkas endast när fläkten har avtagit. Brummande från utomhus Evaporatorer eller condensors, exempelvis kan upprepa genom systemet. Detta kan tyda smutsiga spolar eller pumpa frågor med de primära enheterna, som även gör ont effektiviteten i ditt system. Rengör dina spolar och lyssna på ytterligare ljud som kan tyda på allvarligare problem.