Min Bosch diskmaskin luktar hemskt

Min Bosch diskmaskin luktar hemskt

Din Bosch diskmaskin gör jobbet av diska för dig, men om det avger en obehaglig lukt, dina rätter kan inte få så rena som du vill. En mängd faktorer kan orsaka dålig lukt i diskmaskinen, och när du identifiera orsaken du kan gå vidare till att ta bort lukt och förhindrar att den i framtiden.

Orsakar

Matrester från dina rätter kan ackumuleras i diskmaskinen, vilket kan leda till en obehaglig lukt. Diskmaskinen kan också börja lukta om det används sällan eller om filtret är mycket smutsigt.

Att ta bort lukt

Kolla filtret och Byt ut eller rengör den om den är smutsig. Se din instruktionsbok för rengöring eller byte av filter eftersom detta kommer att variera bland Bosch modeller. Använd en gammal tandborste och varmt såpvatten vatten för att skrubba runt dörren, gummitätningen och avloppet i diskmaskinen och sedan använda en svamp med varmt såpvatten vatten för att torka ner väggarna och insidan av dörren. Kör en fullständig Tom tvättcykeln med ett glas vit vinäger sitter på översta hyllan att ta bort kvardröjande lukt.

Förebyggande/lösning

Skölja bort dina rätter att ta bort stora matrester från dem innan du lägger dem i diskmaskinen. Använd den hetaste vatten inställning möjligt när diska i diskmaskinen. Kör en rengöringsprocess en gång i månaden med ett glas vit vinäger på översta hyllan lossa Baka ihop-på skräp och hålla lukter i schack.