Min blåklint växt är att bli uppäten av rådjur

Min blåklint växt är att bli uppäten av rådjur

Blåklint är listad som en perenn begränsade överklagande rådjur av University of Nebraska. Dock kan betande rådjur fortfarande skada den. Situationen ofta förekommer i landsbygds- eller förortstrafik inställningar där naturliga rådjur habitat är i nära närhet till trädgårdar och hem. Exklusive rådjur från trädgården med staket eller tillämpa avskräckande medel är ofta de enda alternativ som trädgårdsmästare. Vilken metod som fungerar bäst beror på omständigheterna och hur okänsliggjorda till mänsklig kontakt rådjur har blivit.

Tillfälligt elstängsel

Elstängsel byggs vanligen med två trådar monterad på trä, metall eller glasfiber inlägg omsluter trädgården. Ledningarna är kopplade till ett staket laddare som ger en stark nog att orsaka obehag nätspänningen men inte tillräckligt starka för att skada djur. Laddaren kan vara batteri, solar eller eldriven. Lägg aluminiumfolie från trådarna att kontakta rådjur som har lärt sig att krypa mellan eller under ledningarna. Det tillfälliga staketet kan tas ner i slutet av växtsäsongen och lagras tills nästa år.

Permanenta stängsel

Permanenta stängsel är också elektrifierade men är vanligen byggda med fler ledningar monteras permanent installerade trä eller stål inlägg. Sträng sex sladdar fördelade varje 10 tum vertikalt. Anslut varje andra kabeln till den positiva sidan av staketet laddaren med andra kablar anslutna till den negativa terminalen av laddaren. Beroende på snöförhållanden, kan staketet kräva underhåll varje vår.

Naturliga avskräckningsmedel

Någon doft som är onaturligt till den omgivande kan avskräcka rådjur. Vissa gemensamma avskräckningsmedel inkluderar tvål; animaliskt avfall, särskilt hund eller katt avfall; och hår. Knyt objekten i en nätpåse och hänga på inlägg eller stolpar i hela trädgården. Ändra motbjudande om rådjur blir vänja sig till doften och börja att ignorera ansträngningen.

Kommersiella myggmedel

Många av de kommersiella avskräckningsmedel fungerar på smak snarare än lukt principen om de naturliga avskräckningsmedel. Spraya de kommersiella repellenter på den nya tillväxten av trädgården enligt tillverkarens instruktioner. Använda en annan lager av spray varje månad eller när regnet tvättar myggmedel från de trädgårds-växterna. De kommersiella avskräckande medel också är effektiva på kaniner och andra vilda djur som föda trädgården.