Midge behandlingar för rosor

Midge behandlingar för rosor

Rosa Knott (Dasineura rhodophaga) har sjukt rosarians sedan 1886, när deras skador rapporterades först i New Jersey. Sedan dess har rosa midge infestationer inträffade på båda USA: s kuster, samt i Ohio, Wisconsin, Illinois och Colorado.

Beskrivning

Rosa Knott är fluglarver som kluster på baserna av rosenknoppar till foder. De är små---bara 1/12-tums lång--- och vit. Tecken på ökade midge skador inkluderar rosebuds som vissna, vända svart och dö, eller rosor kan helt enkelt låta bli att blomstra. Så småningom kan också bladen och stjälken runt en angripna rosebud svärta.

Lösning

Rosa Knott är svåra att behandla eftersom deras kort två veckors livsform är tillbringade nästan oupptäckta i jord eller djupt inom rosenknoppar. Som ett resultat, är foliar spray ineffektiva. En rekommenderad behandling är insektsmedel imidakloprid, som tillämpas på jorden runt rosa växter. En annan jord-tillämpad behandling för steg midge är diazinon granulat. Ekologisk trädgårdsmästare har begränsade alternativ, annat än för att avlägsna och förstöra alla knoppar och skott.

Förebyggande

För att förhindra ros midge skadedjursangrepp, köpa bare-root rosor eller omedelbart förfoga över marken och skölj rötterna av växter innan plantering. Andra rekommenderar att ta bort marktäckning under senhösten och lägga färsk kompost för att förhindra att Knott övervintring i matjorden.