Medelstora skugga träden

Medelstora skugga träden

Skugga träden är en viktig del av hem landskap. Korrekt valda träd kommer att komplettera hemmet, hjälpa till att spara energi och gör friluftsliv mer angenäm. Medan stora äldre hem titta härlig omgiven av stora ekar och lönnar, är dagens mindre hem och gårdar bättre betjänt av att välja medelstora skugga träd som växer mer än 30 eller 40 fot i höjd och bredd.

Lönnar

Två lönnar är utmärkt medelstora skugga träden för hem landskap. Den treudd lönn (Acer buergeranum) är härdig i USDA zoner 4 till 8 och växer till 25 till 30 fot. Det har dekorativa bruna exfolierande bark och vackert gult, orange och rött faller bladen. Den tål föroreningar och torka, vilket gör det en utmärkt stad träd. Japanska lönnar (Acer palmatum) finns i många olika blad konfigurationer och färgämnen, men de flesta har ljusa orange, röda eller gula höstfärg. De början ut på omkring 25 fot och är härdig i zoner 5 och 6 till 8.

Sourwood

Sourwood eller ängssyra träd (Oxydendrum arboreum) är en amerikansk träd med spektakulära crimson faller färg. Trädet är härdig i zoner 4 till 9 och är bra för torra jordar. Den har intressanta räfflad bark och hängande klasar av vita blommor på sommaren. Den växer till 20 till 25 fot lång.

Dogwoods

Giant hundkäx (Cornus controversa) växer till 30 till 40 fot och täcks under våren med stjärnformade vita blommor som följs i höst av röda och svarta bär. Den är härdig i zoner 5 till 9 och måste ha sina rötter hålls fuktig. Den kinesiska dogwood (Cornus kousa) är härdig i zoner 5 om 8 och växer till 25 fot. Det blommar flera veckor senare än den vanliga dogwood och motståndskraft mot sjukdomar. Det har intressant fläckiga bark, vita blommor följt av stora röda bär, och ljusa röda blad på hösten.

Pistaschmandlar

Pistage trädet (Pistacia chinensis) är vanligare på västkusten än i öst, men den är härdig i zoner 6 till 9, så den är lämplig för den amerikanska södern. Det gör en bra gräsmatta, park och gata träd eftersom det är sjukdom och pest-resistenta. Pistage trädet når 30-35 fot i full sol.

Gingkos

Gingkos (Ginkgo biloba) är några av de äldsta träden på planeten. De växer bäst i sandig, väldränerad jord i zoner 4 till 9. De är förorening-resistent, så de gör utmärkta street och stadens träd. Sina solfjäderformade blad vända klart gula på hösten. Plantera endast hanar träd för att undvika illaluktande frukt. Även om arten kan växa till 80 fot eller mer, nå vissa sorter som "Shangri-la" endast 40 fot lång.

Japansk Pagoda Tree

Scholar träd eller japansk pagoda tree (Sophora japonica) fått sitt namn från planteras nära japanska tempel. Den har utmärkt skadedjur och sjukdomar motstånd. Den har stora kluster av ärt-liknande blommor på sensommaren, men bladen har lite höstfärg. Trädet växer till 30 till 40 fot och lägger till en fin textur i landskapet.

Amerikanska Yellowwood

Cladrastus lutea, den amerikanska yellowwood, har silvrig bark och lysande orange-gul falla lövverk. Det är långsamt växande och når en höjd av 30 till 50 fot med en något större spridning. Detta nordamerikanska inhemska träd är torktåliga. I slutet av våren eller försommaren producerar det doftande vita blommor som liknar wisteria. Den är härdig i USDA zoner 4 till 9.