Mattrengöring produkter som är säkra för barn

Mattrengöring produkter som är säkra för barn

Oavsett hur stark din dammsugare är, kommersiella mattan städare kan lämna kemiska restsubstanser bakom som kan skada ditt barn. Några förebyggande åtgärder du kan vidta för att hålla din mattarna ren inkluderar lyfter dina skor hemma och utsläppande mats vid infarterna till fånga utanför smuts. Dessutom finns det flera giftfri husgeråd kan du hålla dina mattor ren samtidigt som ditt barn säkert.

Bakpulver

Bakpulver har en mängd användningsområden i hemmet, från att hålla ditt kylskåp odor-fri att städa upp fet fläckar på din matta. Häll lite bakpulver på fläcken, låt det stå över natten och vakuum på morgonen.

Vinäger

Blanda 1 del ättika med 2 delar vatten och tillämpas på fläcken. Låt det sitta i några minuter för att arbeta sin magi och sedan torka med en trasa eller papper handdukar.

Väteperoxid

Väteperoxid kan arbeta på svåra fläckar. Det kan påverka matta färger, så testa det först på ett dolt område av rummet. Häll en liten mängd på fläcken och torka med en trasa eller pappershandduk.

Ångtvättar

Använda en ånga renare utan att lägga till rengöringslösning. Het ånga ensam kan döda dammkvalster och lossa många fläckar utan hjälp av starka rengöringsmedel.

Club Soda

Club soda är ett effektivt medel för att rengöra blod, choklad, kaffe och te innan du åker in i mattan. Häll club soda på fläcken, låt den som för ett par minuter, och sedan torka med en ren trasa.

Vegetabiliska rengöringsmedel

Leta efter miljövänlig carpet cleaners online eller på din hem-förbättring butik. Detta är växtbaserade, biologiskt nedbrytbar rengöringsmedel som är generellt säkra att använda runt barn och husdjur; Läs etiketterna noggrant.