Mascara fläckborttagning

Om behandling av mascara på kläder, matta eller klädsel, är det viktigaste att komma ihåg att behandla fläcken omgående. Ju längre väntar du innan behandling av fläcken, desto svårare blir det att ta bort.

Att ta bort Mascara från tvättbara kläder

För att ta bort mascara från kläder, först försiktigt skrapa bort så mycket av mascaran som möjligt och sedan behandla fläcken med ett fläckborttagningsmedel. Gnugga med flytande tvättmedel eller att ta bort fett maträtt-tvätt vätska. Slutligen, tvätta med tyg-safe blekmedel i hetaste vattnet rekommenderas för tyget. Lufttorka och kontrollera fläcken tas bort. Upprepa proceduren om någon fläck återstår.

Ta bort Mascara från mattan och stoppning

Om du vill ta bort mascara från mattan eller klädsel, kontrollera först om mascaran är vattentät. Du skulle kunna ta bort icke-vattentät mascara med en enkel tillämpning av eye makeup remover.

För icke-vattentät mascara: först försiktigt skrapa bort så mycket av mascaran som möjligt. Tillämpa makeup remover till en ren vit trasa och försiktigt dab (inte gnugga) på fläcken, arbetar för att försiktigt lyfta fläcken från mattan eller klädsel. Om detta inte fungerar, nästa prova en fett-ta bort skålen-tvätt flytande, igen med hjälp av en badda och blotting rörelse, aldrig gnugga. Uppföljning av snyltar området med rent vatten. Läska torrt.

För vattentät mascara: ta bort waterproof mascara, kan du prova ovanstående metod, men du kan behöva ta till starkare grejer. Igen, försiktigt skrapa bort så mycket av mascaran som möjligt. Sedan, svamp på en liten mängd Kemtvätt lösningsmedel. Badda försiktigt på fläcken, arbetar för att försiktigt lyfta fläcken från mattan eller klädsel. Nästa, rensa bort lösningsmedlet med en mild rengöringsmedel (1 tsk av diskmedel blandat med 1 dl ljummet vatten). Igen, försiktigt rengöra området, då svamp med rent vatten. Läska torrt.