Marktäckande växter i Texas

Marktäckande växter i Texas

US Department of Energy konstaterar att använda marktäckande växter kan öka energieffektiviteten. Växter och buskar att kyla luften genom skuggning marken och minska värmestrålning. Marktäckande kan också dölja brister i din gård eller trädgård samt accentuera landskapet. Texas boende har ett utbud av attraktiva marktäckande växter att välja mellan.

En växt med mjuk konsistens

Om du gillar växter med fina, mjuka konsistens, överväga att använda smygande juniper för marktäckande. Denna växt är härdig i USDA zon 3 till 10 och tål varmare klimat som finns i vissa delar av Texas. Långa grenar bildar basen av växten och täcker ett område på upp till 10 fot i diameter. Korta kvistar kombinera med grenar att skapa en växt som sitter ungefär en fot över marken. Den smygande juniper är en evergreen som skulle kontrasterar fint med ljusare färgade, kontrasterande växter i en trädgård eller gård. När kallare väder anländer, kan den smygande juniper ändra färger, ger det en lila nyans. Denna växt växer bäst i full sol, men du kan också placera den i halvskugga.

En snabbt växande marktäckande

Ladybird Wildflower Center vid University of Texas anser Texas frogfruit vara utmärkt marktäckare. Denna delvis vintergrön växt med vita blommor är en medlem av familjen verbena. Att familjen består av 3.000 växter som trivs i varma temperaturer. Frogfruit växer i partiell skugga eller sol, och dess vatten som är låg till medium. Om du plantera den i skugga eller ge det mer vatten än vanligt, uppgå det till 8 inches i höjd. Annars växer det till mellan 3 och 6 inches. Frogfruit föredrar fuktig eller torr jord och blommar från maj-oktober.

Ett stänk av färg

En annan härdig marktäckare är Texas befony. Blommar hela sommaren, detta torka-toleranta perenn behöver inte mycket vatten när det upprättar sig. Denna perenn trivs i solen, men du kan också placera det i skuggade områden. SKIP RIchter av "Dina nyheter nu," en centrala Texas nyheter utlopp, anteckningar som anläggningen gör bra i Texas eftersom det är infödda till staten. Färgglada rödaktiga blommor visas på Texas befony på våren och fortsätter under hela sommaren.

En Touch av Asien

Torkan motstånd, lågt underhåll och anpassningsförmåga gör apan gräs en favorit i Texas och andra delar av södra. Monkey gräset är Asien. Det går också genom andra namn, såsom snakesbeard och mondo gräs. Anläggningen består av en center dunge och långa, gröna lövverk armar att stråla utåtgående, skapa en fontän effekt. Linope muscari, den vanligaste monkey gräs sorten, når en höjd på upp till 15 tum. Det gör en effektiv marktäckare och producerar blommor och bär i sommar.