Marktäckande växter för zon 9

Marktäckande växter för zon 9

Marken täcker är användbara växter som kan lägga till färg och intresse i kala, vidöppna utrymmen eller kan stabilisera marken, så att erosionen på svåra backar. Vara kan svårt att välja marktäckande växter i det varma vädret zonplanerar av USDA zon 9. Även om växterna måste tål vintertemperaturer bara så lågt som 30 till 40 grader Fahrenheit, måste de vara tuff nog att överleva höga sommartemperaturer.

Prostata Acacia

Prostata acacia (Acacia redolens) är ett spretigt, snabbt sprida buske som når höjder av 12 till 24 inches och kan spridas så mycket som 6 till 12 fot. Anläggningen kräver fullt solljus och kommer att växa i, jordtyp så länge jorden rinner bra. Prostata akacia är en mycket torka-toleranta anläggning lämpar sig för torra öken klimat och bör man vattna bara en eller två gånger per månad.

Smällare växt

Smällare växt (Cuphea ignea) är uppkallat efter dess tum lång, tubulär Blom markerade med distinkta ljusa orange och svart. Buskiga plantan växer ca 12 inches tall med 24 - till 36-tums spridning. Smällare växt att växa i en väldränerad jord. Även om växten trivs i fullt solljus, kommer att det gynna från eftermiddagen skugga i varma klimat. Smällare anläggningen kommer att göra bra i öken klimat och kommer att frodas i fuktiga klimat med tillräckligt utrymme mellan växter att främja god luftcirkulation.

Törnekrona

Törnekrona (Euphorbia milii) är en långsamt växande marktäckare som kommer att krama marken vid höjder på-3 till 4 inches. Anläggningen kommer att blomma hela året men sätter på den bästa showen i slutet av vintern och våren. När upprättats kräver törnekrona minimal vård, behöver vatten endast under varmt och torrt väder. Anläggningen kommer att frodas i öken klimat och kommer att bra planterade i subtropiska klimat, i öppna områden med god luftcirkulation.

Doftande Spider Lily

Doftande spider lily (Hymenocallis latifolia), född i Florida, trivs i fuktig, sandig områden men tål även korta perioder av torka. Doftande vita blommor visas i vår, sommar och höst, växer över de tjocka, läderartade rosett-formade blad. Doftande spider lily, som växer 1 till 3 fot lång på förfallodagen, bör hållas fuktig tills växten är etablerad. Efter att kommer att anläggningen växa med lite uppmärksamhet.

Små blad konfedererade Jasmine

Små blad konfedererade Jasmine (Trachelospermum asiaticum) bildar en tät matta blanka, mörka blad och bär söt-doftande, vita eller gula blommor på våren. Confederate jasmine är en snabbt växande marktäckare som når högsta höjder på 10-15 inches. En anpassningsbar anläggning, confederate jasmine kommer att växa i fullt solljus och nästan alla jord.