Marktäckande växter för sydväst

Marktäckande växter för sydväst

Landskapsplanering i southwesten definieras av bristen på nederbörd, snabb tömning näringsfattiga sandiga jord, extrema temperaturer och hög natriumhalt. Gräs växer dåligt i alla dessa förhållanden. Även om vissa landscapers har lyckats få gräs att växa i sydväst, kräver det bevattning, jord ändringar och gödningsmedel. I stället för gräs lita många landscapers på marken täcker.

Gräs

Det är en missuppfattning att alla gräs är dåligt för en marktäckare. Men prydnadsgräs, prairie gräs och gräs som växer naturligt i southwesten är alla bra marken täcker för regionen. Inhemska gräs är toleranta mot låga regn och höga natrium nivåer i marken. Dessa gräs överleva utan hög bevattning nivåer krävs av införda gräs. Exempel på inhemska gräs är blå gamma gräs i Colorado och buffalo gräs i Texas och Oklahoma.

Örter

Örter växer i regioner i världen som har ett Medelhavsklimat. Dessa områden har stenig jord, varma temperaturer och både regniga och torra säsonger som liknar klimatet i sydväst. Örter som marken täcker i sydväst har en tendens att växa bra. Exempel på bra örter för marktäckare i sydväst inkludera Lambs öra, salvia, krypande timjan och lavendel och dvärg rosmarin.

Buskar

Buskar för marken täcker bör vara lågt växande buskar som inte når en höjd av mer än 24 inches. Buskarna bör vara städsegröna för året-runt marktäckande. Välj alltid en anläggning utifrån dess mogna storlek snarare än sin nuvarande storlek. Enstaka beskärning kan åläggas att föra en marktäckande buske rätt storlek. Bra buskar för southwesten omfattar australiska saltbush, bush morning glory, framstupa juniper och avslutande indigo bush.

Vines

Vines är bra för mer än bara vertikala intresse i en trädgård. I områden där en vinstock som inte stöds, kommer att anläggningen krypa längs marken och bildar en matta över smutsa. Vissa vinstockar måste beskäras ständigt för att förhindra invasiv spridning. Exempelvis murgröna är extremt torka, har den en tendens att ta över var det är planterad. I southeasten, har hela skogar koloniserat och kvävas ut av murgröna. Vinstockar som lila blad vintern creeper, Carolina jessamine och japansk kaprifol gör bra marktäckare i sydväst.

Suckulenter

Suckulenter är växter med unika anpassningar till öken klimat. Deras vaxartade blad bidra till att förhindra solbränna i öknens intensivt solljus. Dessutom har bladen stora vakuoler att hjälpa anläggningen klara markens hög natriumhalt. Bra marktäckande växter för southwesten inkluderar agave, hönor och kycklingar, is anläggning och sedums såsom fetknopp.