Marktäckande växter att blomma hela säsongen

Marktäckande växter att blomma hela säsongen

Marktäckande växter som blommar hela säsongen lång lägga till färg och intresse i blomsterrabatter. Dessa växter att kväva ut ogräs, förhindra vätskeförlust och förhindra jorderosion. En marktäckare är en lågväxande, mat-bilda eller efterföljande anläggningen, enligt North Carolina State University. Dessa växter innehåller några perenner, buskar, rosor och vinstockar. Som andra växter, marken täcker har särskilda växande krav, så välj en växt baserat på den plats där det kommer att växa.

Dianthus

Dianthus är gammaldags stuga trädgårdsväxter. De är lågväxande växter, perfekt för främre gränsen eller som en marktäckare i hela trädgården. Odla dem i full sol med väldränerad, något basiskt jord, rekommenderar Cornell University. Dianthus finns som både en perenn växt, vilket innebär att det kommer tillbaka varje år, och en årlig anläggning, vilket innebär att det växer, blommor, sätter frö och dör i en växtsäsong. Vissa sorter av dianthus kommer själv seeda. Beroende på sort är dianthus härdig i US Department of jordbruks härdighet zoner 3 till 10.

Blomma matta Rose

Blomma matta rosor lågväxande marken täcker som växer ungefär 2 ½ till 3 fot lång. De kommer i en mängd olika färger inklusive gul, coral, rosa, rött och vitt. Produktiv blommorna blommar alla sommaren långt in i hösten. De är sjukdomsresistenta, och när detta upprättats, torka. Plantera dem i full sol och mata dem med en tid gödsel tidigt under växtsäsongen. Det finns ingen anledning att deadhead, eller ta bort de bleka blommorna, eftersom rosorna kommer hålla blommar, och allmänt beskärning är inte nödvändigt heller, annat än att forma dem. Blomma matta rosor är härdiga i USDA härdighet zoner 4 till 9.

Nepeta X faassenii

Nepeta X faassenii, även känd som Walkers låg kattmynta att växa 10 inches tall. Det är en Högläggning växt, med lavendel-blå blommor som blommar alla sommaren lång och grå-grönt bladverk. För att uppmuntra en större flush blommar efter den första färg bleknar, ge anläggningen en hård beskärning. Det är en bra marktäckande att välja för naturalisering ett område i full sol eller del Sol. Om odlas delvis solen, Välj en plats som har morgonsol och eftermiddagen skugga. Det är torka, men kräver väldränerad jord att frodas. Nepeta X faassenii är härdig i USDA härdighet zoner 3 till 9.