Marken Rod krav

Marken Rod krav

Marken stavar fungera som stora elektroder som bifogas en El marken källa av en jordledning. Ditt hem är enligt lag skyldiga att vara jordat för att skydda dig från oavsiktlig elchock när du är inne med husets elsystem eller under lightening stormar. Elstängsel är också jordade för säkerheten för människor och djur som lever och arbetar runt dem. Jordstaven samlar in elektrisk ström och förvisar det säkert underground. Det finns vissa certifieringar som en jordstaven måste uppfylla för att passera kontrollen och vara laglig.

Längd

Vidjor marken måste vara minst 8 fot lång och driven till ett minsta djup 8 fot. Det är olagligt att förkorta stavarna, och facto-standard är att samtliga spön märkas på ett sådant sätt att en inspektör skall kunna berätta om staven har manipulerats eller ändras på något sätt.

Diameter

Vidjor marken måste vara 5/8 tum i diameter, minus beläggningen om överdrag, för att vara certifierade. Små avvikelser i denna mätning är svår att upptäcka utan en mikrometer, men en certifierad jordstaven som har redan markerats för längd blir rätt diameter.

Material och plätering

Marken stavar kan konstrueras av koppar eller rostfritt stål, eller vara galvaniserat. Koppar är det bästa materialet hög ledningsförmåga och låg Korrosionshastigheten. Rostfritt stål är ledande men tenderar att bryta ner över tiden. Galvaniserat stavar har vunnit popularitet på grund av låg korrosion ovan jord, men zink beläggningen bryter ner snabbare när begravd. Belagd stång, som vanligtvis stål med antingen en 0.010 - till 0.013-tums tjock beläggning av koppar eller 0.0039 tum av zink, kan också godtas.

Konstruktion

Utöver den längd och tjocklek av en Underwriters Laboratories UL-godkända jordstaven, det kan antingen vara gängade eller inte, och måste ha en något vinklad ände som är avsmalnande på 60 grader, med avfasning slutet är 1/16 tum i diameter. Punkt slut bör ha samma vinkel, med slutet diameter är 1/32 tum.