Målar du i träslöjd eller väggarna först?

Det finns ingen bestämd regel om huruvida du bör måla trim eller väggar utom först, om du spraymålningar väggar och tak. Ditt val kommer att bero på kvaliteten på material och vilka metoder och verktyg du använder.

Tejpa eller inte

De nya typer av målartejp för användning med Latexfärger fungerar bättre för att försegla kanterna mot möjligheten att färgen kryper under dem. Om du använder detta band, kan du måla trim eller väggar i vad sekvens du vill. Kontrollera att den målade ytan är torr, eller minst yta-cured, innan du tejp över det; annars, ta bort tejpen kunde dra färgen bort.

Väggarna målas först

Först håller målar väggar stänker från att komma på nya målade trim. Om du använder kvalitet--inte låda butik--färg, penslar och roller covers, bör detta vara en minimal oro. Håll en trasa som fuktats med vatten eller sprit händig för misstag. Men ska när spraymålningar väggar och tak, trimma alltid målas senast.

Styckning väggar in i Trim

En $15 eller $20 proffskvalitet 2,5-tums eller 3-tums sash pensel kommer överleva de flesta gör-det-självare livstid hem delägarskap. Inte köpa $10 påsar med dåligt konstruerade borstar den flöde färgen överallt och skjul borst. En professionell målare kan uppnå raka linjer utan tejp, skära i en vägg upp till trim. Så kan du, med lite övning. Det är dock svårare att hålla en rak linje på en halv tum trim kant och skära den på en vägg. Det är därför mest professionella målare måla trim först. Ingen kommer att märka lite väggfärg på en vinkelrät trim.