Måla köksluckor lila

Måla köksluckor lila

Måla köksluckor är en snabb och prisvärt sätt att uppgradera utseendet på ett kök utan omfattande ombyggnad. Dagarna av trä fläckar och murriga färger för köksskåp är ut. Fler husägare utnyttjar nu ljusa, levande färger och lägga till ett stänk av färg i deras kök. När du använder en färg som lila, är det viktigt att få ett jämnt skikt av färg, som kräver att ordentligt förbereda skåpen innan målning. Lila skåp fungerar bra mot olika vägg färger inklusive grundläggande vit, beige, grå och även djärva färger som guld.

Instruktioner

•Ta bort dörrar skåp och lådor från ramar. Ta bort alla knoppar, gångjärn och handtag från lappar och ställa in hårdvaran i en plast förvaringsväska. Som lådor och dörrar i en välventilerad arbetsyta, som ett garage, på en dropcloth.

•Ta bort objekt från köksluckor och bänkskivor där du kommer att arbeta. Ange dropcloths på både golv och bänkskivor att skydda från spill. Tejp av området där skåpen möts på väggen med en 2-tum hela lagret av målartejp.

•Wash ytan av skåp stomme, dörrar och lådor med en lösning av TSP och varmt vatten. Blanda rengöringsmedel enligt tillverkarens etikett. Skydda händerna från den hårda rengöringsmedel genom att bära handskar. Ringer ut svampen noggrant innan skurning skåp ytorna och låt dem lufttorka innan du fortsätter.

•Sand ytbehandlar av dörrar, lådor och skåp ramar med en 120-grit slipning blockera. Torka av ytorna rent med en trasa tack.

•DIP 2-tums pensel i primer och måla insidan kanterna på dörrar skåp, den yttre ramen, låda öppningar och kanterna på lådor och dörrar. Skär i primer runt kanterna där skåpet möter den målartejp. Täck resten av de kabinett ytor, inklusive dörrar och lådfronter, med primer med hjälp av paint roller. Låt primern torka över natten.

•Upprepa förfarandet för tillämpning av primer, men denna gång använda semigloss latex-baserade lila färg. Halvblank färg rekommenderas för köksluckor slitstyrkan rengöring, utan även dess motståndskraft mot mögel. Gäller inte en tung Rock av lila färg, men i stället Applicera ett tunt lager som rör sig med korn av trä i en vertikal rörelse. Låt den första lagret färg torka tills det inte längre är klibbig vid beröring. Applicera ett andra lager av lila färg, se till att fånga alla områden där den lila färgen är flammigt eller ojämn. Låt skåp för att torka över natten innan du sätter tillbaka hårdvaran och installation av lådor och dörrar.