Magnifica kaprifol växt

Magnifica kaprifol växt

Magnifica kaprifol är en mängd trumpet honeysuckle, även känd som korall kaprifol (Lonicera sempervirens 'Magnifica'). Trumpet honeysuckle är en slingrande woody vinranka Honeysuckle familjen (Kaprifolväxter) inhemska till östra USA.

Blommor

Trumpet honeysuckle bär kluster av rörformiga röda och orange blommor. Blommorna av Magnifica är coral på utsidan och gyllene gula inom. Dessa blommar visas i midspring, att locka kolibrier, fjärilar och honungsbin. Blommor ge vika för röda bär, som matar ett antal fåglar inklusive finkar, trastar och robins.

Odlingsförhållanden

Trumpet honeysuckle trivs i full sol och tål torka. Den är härdig i US Department of jordbruk växt härdighet zoner 4 till 10. Denna växt växer vilt i öppna skogar och längs vägkanter och fencerows. Det kräver god luftcirkulation, riklig ljus och väl dränerande jord.

Användningsområden

Trumpet honeysuckle växer upp till 20 fot lång, med ett överflöd av glänsande, gröna blad, som är lövfällande i nordliga klimat. Detta avslutande vin gör en attraktiv groundcover eller prydnadsväxter beläggning för ett staket, spaljé eller lusthus.