Lysrör och växter

Medan de flesta växter älskar ett soligt fönster, är ett ljust fönster inte alltid tillgänglig. Säsongsmässiga förändringar kan avsevärt minska den naturliga ljus som kommer in i ditt hem eller kontor eller påverkar temperaturen, försvårar villkoren för dina växter att överleva. Lysrör kan ge dina växter med optimal ljus de behöver, så att du kan visa växter utan att behöva ett varmt, soligt fönster.

Varför växter behöver ljus

Ljus från solen eller från en lampa som ger rätt typ av ljus kan växter för att skapa den energi som behövs för att växa och blomma. Utan tillräcklig belysning, inte kan växter producera socker, stärkelse och andra näringsämnen de behöver för att överleva. Växter som inte har tillräckligt med ljus kommer att förlora färg, inte odlar, och kommer att så småningom dö.

Varför växter som fluorescerande ljus

Solen ger växter med en naturlig balans av blått och rött ljus strålar, strålar växterna behöver för att producera energi och växa sunt. När dagsljus inte är tillgänglig, ger lysrör det bästa substitutet för solens ljus. Cool-vit lysrör producera gul-grön, blå, en liten mängd röda strålar. När vissa naturliga ljus, som ljuset från ett närliggande fönster, inte är tillgängliga, kan glödlampa ljus från lampor eller fixturer i närheten ge röda strålar.

Att välja rätt fluorescerande fixtur

Armaturer som lampor eller ens tak eller monterade armaturer som de som finns under skåp kommer att rymma de lysrör som är perfekt för växternas tillväxt. Om det finns liten eller ingen exponering för naturligt ljus i rummet, bör fixturer betraktas anläggningen endast ljuskälla. Specialdesignade växt tillväxt lampor är lätt tillgängliga, med inbyggda reflexer, och kommer att tillhandahålla det bästa ljuset för inomhus växande. Men när dessa lampor inte är tillgängliga, kan placering av anläggningen kompensera för ljus förlorade från fixturen till anläggningen.

Belysning överväganden för växter

Som en allmän regel, när lysrör ger en anläggning endast ljuskälla, bör ljuset vara ligger inte mer än sex till tolv inches från anläggningens tips. Dessutom om fixtur eller lampa inte har reflexer, den idealiska platsen för anläggningen är under mitten av röret, eftersom lysrör inte producerar som mycket ljus på röret avslutar som i mitten.

Växter som är beroende av lysrör bör vara försedd med ljus för 16-18 timmar per dag för optimal tillväxt.