Luftkonditionering Vs. Swamp Cooler

Swamp kylare är generellt mer energi effektivare och billigare än luftkonditioneringar beroende på klimatet. I fuktiga miljöer är luftkonditioneringsapparater överlägsna i kyla effektivitet.

Typer

Luftkonditionering enheter kräver energi för att komprimera ett köldmedium gas och återcirkulera luft genom ett slutet system. Swamp kylare behöver bara energi för en fläktmotor att flytta luft genom kylanläggning; en mycket mer energi effektivt förfarande.

Missuppfattningar

Swamp kylare är inte effektiva på alla orter. Om miljön redan är fuktig, vara ett träsk coolare med inte effektivt kyla dess omgivningar. För sådana platser är luftar villkorar för kylning ett klokare val.

Funktioner

Reservdelar och underhåll på swamp kylare är i allmänhet billigare än underhåll på luftkonditioneringsaggregat. Swamp cooler är mer enkla maskiner med många delar som lätt kan repareras av en gör det själv hem ägare.

Effekter

Swamp kylare cirkulerar luften från utomstående källor snarare än att köra samma luft genom systemet som en luftkonditionering. Människors hälsa kan förbättras från cirkulationen av frisk luft och tillåta att tillägg av fukt i luft som swamp kylare.

Expert insikt

För antingen en swamp kylare eller en luftkonditionering att vara mest effektiva, se till att alla hem fönster är ordentligt stängda och nyanser dras. Med ordentlig hem isolering och fönster förseglade, kommer att kylning effektivitet förbättras avsevärt.