Luftkonditionering reparation frågor

Luftkonditionering reparation frågor

Reparera central luftkonditionering enheter kan vara ganska dyrt. Anser flera aspekter av reparationsprocessen med en kvalificerad uppvärmning och luftkonditionering entreprenör att avgöra om att reparera eller ersätta en luftkonditionering enhet. Överväganden bör omfatta en ålder av enheten, kostnaden för enheten, garanti och out-of-pocket kostnader för eventuella reparationer som inte täcks av garantin.

Kostnaden

Be om en noggrann uppskattning av kostnaden. Många VVS Reparation tekniker debitera ett servicesamtal plus kostnaden för alla reservdelar och arbete för att slutföra jobbet. Få det exakta beloppet för reparationskostnaderna skriftligen från reparatören innan han börjar arbeta på luftkonditionering enheten.

Reparera eller byta ut?

Rådgör med reparatör att avgöra om det är mer effektivt att reparera den befintliga luftkonditioneringen eller ersätta den med en ny. Reparera äldre enheter med flera misslyckanden, samt luftkonditionering enheter med utgångna garantier, kan bli dyrt. Överväga att ersätta enheter äldre än 10 år med nya enheter.

Garanti

Avgöra om enheten är tillverkarens garanti. Garantin i många fall är de datum som ligger på namnskylten kompressor. Om komponenten misslyckades i enheten fortfarande omfattas av garantin, är det oftast klokt att reparera delen i stället för att köpa en annan luftkonditionering enhet.

Finansiering

Fråga entreprenören om någon finansieringsplaner tillgängliga genom sitt företag. Finansiering av kostnader för reparationer och utbyten kompenserar kostnaden för reparationer eller byten av utspridning bekostnad under en viss tidsperiod. Betala noga överväga finansiering alternativ om en hela utbytesenheten, snarare än bara reservdelar, krävs.