Lucky Bamboo fakta

Lucky Bamboo fakta

Visste du att Lucky Bamboo är inte ens en bambu? Det är faktiskt en expansiv medlem av Lily anläggningen. Lucky Bamboo odlades ursprungligen i Sydostasien och Afrika i mörka, tropiska regnskogar. Det finns många intressanta saker om den lyckliga bambu som du hittar nedan.

Om namnet

Lucky Bamboo har varit relaterade till Feng Shui tekniker, som det tros av många vara den perfekta kombinationen av trä och vatten element. De element som används i Feng Shui är vatten, eld, jord, trä och metall. Lucky Bamboo rekommenderas när du behöver en balans av trä och vatten element i ett rum.

Bambu

Bambu är en symbol för lycka och framgång. Detta är eftersom det växer snabbt, är mycket stark och lever länge. Bambu är lättskött och kräver inte mycket underhåll.

Många stjälkar

När det finns 2 stjälkar, anses det att uttrycka kärlek; 3 eller 6 stjälkar express lycka; 5 eller 7 stjälkar express hälsa. 8 express rikedom; 9 allmänna lyckan; 21 stjälkar--att vara mest--uttryckliga välsignelse.

Ljus

Varje planta behöver en viss mängd ljus. Lucky Bamboo kan trivas på indirekt ljus i lagom mängder. Eftersom den växer i mörka regnskog, kommer placera din bambu i direkt solljus varje dag inte att främja tillväxt.

Vatten

Lucky Bamboo är lättskött och kräver endast en liten vattning. Mängden vatten beror på storleken på din anläggning eller arrangemang.