Lösningar för välvda fönster

Lösningar för välvda fönster

Du kanske behöver en lösning att göra välvda fönster ser längre. Varje fönster behandling skapar en visuell illusion som skiljer sig från vanlig beskåda av avskalade windows. När du har valt typ av fönster behandling, kan du välja tyg färg och tjocklek som reglerar ljuset in ditt hem.

Metallstången

Du kan skapa en illusion av längre windows för välvda fönster genom att montera gardinstänger vid den punkt där väggen möter taket. En idé är att skapa en kontrast mellan gardinstänger och gardinerna. Du kan till exempel använda mörka stavar och ljus draperier eller lätta spön och mörka draperier.

Topp Valance

Du kan lösa problemet med som täcker ett välvda fönster genom att installera en fönster behandling endast högst upp i fönstret. Till exempel en enda tyg kappa i ett ljus texturerat tyg eller ett intrikat mönster drar ögat till toppen av den välvda fönstret. Tyget av valance förställer höjdpunkten av vyn arch i hemmet. Om du väljer ett halvtransparent material, kan du fortfarande tillåter mycket dagsljus till ström genom fönstret under dagtid.

Välvda skugga

Ett alternativ till den enda fönster valance är en vit solskydd som passar bågen överst i ditt fönster. Nyanser finns också i olika färger. De kan beställas som passar endast den halvcirkel del av fönstret. Du kan också beställa en matchande rektangulära nyans att täcka resten av fönstret. En enda nyans kan lätt ström genom de mellersta och nedre fönsterrutorna, men ett dragspel stil skugga för mellersta och nedre fönsterrutorna blockerar de flesta strålar av solljus.