Lönn träd vs Ash träd

Lönn träd vs Ash träd

Den lönn träd (Platanus occidentalis) och ash träd (Fraxinus) naturligt i Nordamerika syften varierad landskapsarkitektur, med var och en av dessa träd har sina egna tillgångar och sin egen uppsättning av nackdelarna. Sycamores och ash träd skiljer sig i storlek, funktioner, distribution och användning. Dessa träd har sorter finns på marknaden för din landskapsskötsel behov, även om sycamore hybrider är få jämfört med de av aska arter.

Geografi

I öst är sycamore hemma från mitten av New England söder i regionen stekpannegreppet i Florida. Sycamores växa väst till Great Plains, med utbud inklusive den östliga halvan av stater som Kansas, Oklahoma och Texas. Ash träd har olikt spänner, med vit aska och grön ask med en distribution liknar sycamore, medan Carolina aska uppstår endast i southeasten. Svart ask är hemma i sydöstra Kanada och mycket av nordost och stora sjöarna, medan blå aska växer i delar av den centrala delen av östra USA

Storlek

Sycamore är den mest massiva av östra Nordamerika inhemska träd, konstaterar den Missouri botaniskaträdgården. Vissa exemplar överstiga 150 fot i höjd och de flesta genomsnittet mellan 75 och 100 fot lång, med stammar lika breda som 8 fot eller mer. Denna stora storlek och omkrets gör trädet olämpliga för små landskap. Ash träd har ett brett utbud av storlekar. Grön, vit och svart aska bland de största, växer till 90 fot, men typer som Carolina aska, sammet aska och Gregg aska arbete i små yards, växer inte högre än 30 eller 40 fot.

Funktioner

Sycamore bladen är enkla, singel-blad blad men ibland strategi bredder av 10 inches. Sycamores har färgglada, peeling bark som liknar kamouflage. Sycamores producera oansenliga blommor, men de kvinnliga träd avkastning bollar av frön som pryder trädet till vinter. Ash träd har sammansatta blad, med varje arter har blad med en central stam och ett antal bifogade broschyrer. Till exempel stem vit aska har en main så länge som 15 inches, med från fem till nio broschyrer på den. Barken av ash träd, samt blommor, är inte prålig. Blommorna producerar frön kallas samaras som liknar nycklar.

För- och nackdelar

Plataner och ash träd växa i full sol och föredrar rik, väl dränerande marken, men kan växa i sämre kvalitet jord. Sycamores tål torka och viss exponering till salt spray. Ash träd har högre kvalitet falla lövverk än gul-brun av sycamores, med vissa typer uppvisar lysande höstfärg. Sycamores och aska fungerar för landscapers som skugga träden och gräsmatta träd med ash träd lämpligare som gatan träd än sycamores är. Frön av ash träd är ofta en kull problem. Sycamore bladen är mycket mottagliga för en sjukdom som kallas anthracnose, som wilts bladverk på våren.