Lök lukten i diskhon

Lök lukten i diskhon

Medan de lägga till en trevlig smak i många livsmedel, tenderar lök att lämna en kvardröjande doft i köket. Förutom parfymera luft, tenderar vätska från dessa stickande lampor att hålla fast vid ytor som räknare, skärbrädor, sänkor, sopor avyttringar, papperskorgar och förvaringskärl, förmedla varje objekt med en distinkt obehagligt men varaktig doft som kan vara svåra att ta bort. Lyckligtvis, ett antal vardagliga hushållsartiklar kan vara används för att eliminera kraftfulla lök lukter och lämna drabbade objekt att lukta fräscht och nytt.

Syror

I kemi som de säga som upplöser. Lök är sura av naturen; i själva verket innehåller lök rök en form av svavelsyra. Det är exponering för dessa rök som orsakar ögon för vatten. Om du vill ta bort en kvardröjande lök lukt, försöka gnugga det drabbade området med en färsk citronskiva. Citronsyran i citron kommer att föra en glans till ytor såsom krom och rostfritt stål och fylla hela rummet med en skarp, ren citrus doft; om doften kommer från sopor bortskaffande, slänga några citron skal i avloppet, slå på vattnet och slå av strömbrytaren. Alternativt, släck sjunker, räknare och skärbrädor med destillerat vit vinäger. Ättiksyra i vinäger hjälper bort någon beständig lök dofter.

Baser

Som kanske lös gillar, men motsatser locka; för att neutralisera odoriferous syror i lök saft, Utsätt dem för basic eller alkaliska, ämnen som bakpulver. Gör en tjock pasta från vanliga bakpulver och vatten, och sprida blandningen över den aktuella posten. Skrubba ytan försiktigt att arbeta klistra in i ytan, vänta 5 minuter och skölj. Pastan milt slipande återställer glans till rostfritt stål, porslin och keramik när du tar bort dålig lukt.

Blandningar

Särskilt envis lök aromer kan kräva en mångfacetterad strategi. Exempelvis bör intensiv lök lukter fortsätta att komma från en sopor eller sjunka, häll 1/2 kopp bakpulver i avloppet och följer soda med 1/2 kopp ättika. När syran reagerar med basen, blandningen kommer att bubbla och fräsa; vänta tills skumbildning för att stoppa och skölj med ljummet kranvatten. Upprepa förfarandet, om det behövs tills doften är inte längre detekterbar. En liknande process kan användas på plana ytor av fördela bakpulver över det drabbade området och stänk vinäger över soda. När den skummande har slutat, torka blandningen bort med en fuktig trasa.

Varning

Medan ihållande lök lukter kan svarar bra på flera behandlingar eller kombinationer av ingredienser, blanda aldrig ammoniakbaserade rengöringsmedel med produkter som innehåller klor. Läs etiketterna för att vara säker; just den här kombinationen av kemikalier producerar skadliga ångor som kan vara farligt vid inandning. Oavsett vad som används, lämna dörrar och fönster öppna samtidigt rengöring för att öka spridningen av luft genom rummet och bidra till att förhindra ackumulering av rök.