Livscykeln för Kousa Dogwoods

Kousa dogwood trädet härstammar från Asien och växer i popularitet som en prydnads träd inom landskapet, särskilt i områden där den infödda blommande dogwoods dör på grund av sjukdom. Medan samma utseende som infödda dogwoods, finns det också några avgörande skillnader som skiljer anläggningen. Livet cyklar av kousa hundkäx (Cornus kousa) börjar med ett enda frö.

Grobarhet

Kousa dogwood frukter innehålla flera hårda och icke ätbara frön. Optimal mark, vatten och ljusförhållanden utlösa fröet att gro., producerar en fröplanta. Som kousa dogwood utsädet groddar, växer embryot använder energi lagras i stärkelse inom fröet.

Tillväxt

Plantan börjar sedan att bilda ett rotsystem som fungerar ned i marken, dra vatten och näringsämnen i och även förankra växten. Plantan också växer en stjälk och blad. Dessa börjar producera energi för anläggningen, konvertera vatten och näringsämnen till sockerarter genom fotosyntesen. Kousa dogwood använder denna konstant tillförsel av näring för att växa till förfall, att nå upp till 30 fot lång.

Blommande

Som blomväxter växer kousa dogwood träd blommor för reproduktion. Blommorna. vid första anblicken verka vara ganska stora med fyra ljusa vita, spetsiga kronblad. Dessa kronbladen är faktiskt stödblad, specialiserade blad som skyddar ett kluster av små och oansenliga blommor i mitten av stödblad. Varje blomma innehåller anthers, de manliga organ, som producerar pollen. Varje pollen korn håller spermier. Pistill, det kvinnliga könsorganet, görs av stigmatisering och en stil som leder till äggstockarna vid basen av blomman.

Pollinering

Djur, särskilt olika arter av bin, agera som pollinatörer för kousa dogwood blommor, överföring av pollen från anthers till stigmatisering, där spermierna separera från pollen, ange stigmaen och resa ner stil i äggstockarna. Det befrukta spermacellerna ägg, kallas ovules.

Utsäde utveckling

De befruktade ovules sedan börja växa in frön. Kousa dogwood droppar stödblad runt blommorna och äggstockarna börjar att bilda en frökapsel. Fröna växa inuti frukten. Den yttre skal av frukten tjocknar för att skydda de frön, som omges av en köttiga och saftiga frukt som är ätbara, med en smak beskrivs som en korsning mellan mango och aprikos. Frukten växer till ca 1,5 till 2inches i diameter, vrida från grön till röd när den är mogen.

Distribution

När mogen, kan kousa dogwood frukten ätas av djur eller människor. Spilld frön eller de som passerar oskadda genom mag-tarmkanalen falla till marken. Andra frukter kan bara sjunka till marken och ruttnar, släppa frön. Under vintern bryta kyla dvala av frön. När temperaturer värma upp, groddar embryot inom varje frö, start livscykel över igen.