Livet cyklar av orientaliska liljor

Orientaliska liljor, även kallad asiatiska eller asiatiska liljor, är en gemensam trädgård anläggning som producerar stora och prålig, trumpet formade blommor i ett brett utbud av färger, för vilka de är uppskattad. Som medlemmar av familjen angiosperm av växter använda orientaliska liljor blommor för att reproducera sexuellt, bildar frön att fortsätta livet cyklar av anläggningen.

Frön

Orientaliska lily fröna små, bruna och halvrunt i form. Varje frö innehåller ett embryo med genetiskt material som definierar hur anläggningen kommer att växa. Stärkelse lagras i utsäde ger energi för embryot att växa. Lämplig mark, vatten och solljus utlöser frö att gro och bilda en lily växt fröplanta.

Tillväxt

Orientaliska lily plantor växa först med hjälp av den lagrade energin i fröet. Plantan sedan följer en process av tillväxt kallas epigeal grobarhet. I denna process producerar fröet först en rot. Som roten växer, en plåtning med stjälkar och blad former inom utsäde pälsen. När roten är väl etablerad, skjuta drar sig ur frö pälsen och växer att bilda en fröplanta, efterlämnade utsäde pälsen. Fotograferingen fortsätter sedan att växa till förfall, som ger energi genom fotosyntesen från vatten och näringsämnen tas upp av rötterna.

Fortplantning

När mogna, orientalisk Lilja förökar sig, växer flera stora blommor. Inom kronblad av blommor är könsorgan. Flera långa trådar, kallas ståndare, hålla oval anthers som producerar en fin, pulver ämne som kallas pollen. Dessa är de manliga organ av anläggningen. I centrera av växten är pistillen, det kvinnliga könsorganet. Pistillen består av stigmat i spetsen, en lång axel kallas stil, vilket leder till en äggstock på grund av blomman. Ståndare och pistill av orientaliska lily blommor är särskilt lätt att identifiera.

Pollinering

När pollen vidrör slutet av stigmatisering, fastnar den. Inom pollen är spermier celler som anger stigmaen och sedan åka ner genom stil i äggstockarna. Äggstocken innehåller äggceller, kallas ovules, som spermacellerna befrukta. Ovules då växa att bilda frön och äggstocken för varje orientalisk Lilja blomma bildar en stor, avlånga frökapsel.

Utsäde Distribution

Frökapsel fortsätter att växa medan fröna inuti mogna. När fröna är redo, frö pod torkar ut och spricker öppen att släppa fröna. Fröna sedan släppa till marken. Om vatten, ljus och jordmån är korrekta, gror varje frö för att växa och bilda en ny orientalisk Lilja växt, fortsätter livscykel.