Lista över utomhus växter

Lista över utomhus växter

Frilandsplantor falla i ett antal olika kategorier. Breda kategorier som träd, buskar, blommande växter, blommande växter och suckulenter, t.ex. Medan många av dessa växter kan odlas inomhus, trivs de utomhus med naturlig sol och skugga, näringsrika jorden och gott om vatten.

Ettåriga växter

Ettåriga växter, uppkallad efter det latinska ordet "annus", bara leva för ett år, och har blommor som varar endast en enda säsong. Deras blommor blomma under en period av tre eller fyra månader, nya frön skapas och sedan växter dö ut inom ett år. Astrar, ungkarl knappen, balsam, basilika, kosmos, dianthus, ringblomma, petunior, phlox och salvias är exempel på ettåriga växter.

Perenna växter

Perenna växter är uppkallad efter det latinska ordet "perennis", vilket innebär många år. Perenner pågå i flera säsonger eller år och fortsätter att blomma hela året och inte under en enda säsong. Perenna växter kräver inte årliga omplantering i en trädgård som årliga sorter gör. Anthurium, blödande hjärta, pelargoner, Gerbera, rosor och näckrosor är exempel på perenna växter.

Tvååriga växter

Tvååriga växter är i huvudsak kort-levande perenner som kräver två års tillväxt innan de når förverkligas, men efter deras första Blom de dör som ettåriga växter gör. Biennaler är uppkallad efter det latinska ordet "biennis," vilket innebär att två år. Tvåårig växt exempel Echium wildpretti, fingerborgsblomma och Sweet William. Många grönsaker är också biennaler, men skördas innan anläggningen producerar blommor.

Buskar

Buskar liknar träd, men är mindre, vedartade växter som håller deras filialer låg på marken. Det finns två grundläggande typer av buskar och träd: blommande sorter och sorter som prydnadsväxter. Blommande buskar blommar från säsong till säsong och hibiskus, ixora, lantana och mosanda. Prydnadsbuskar som aralia, juniperus, crotons och eranthemum blomma inte men har vintergröna blad och en dekorativ utseende.

Träd

Träd i flera kategorier, inklusive blommande, frukt, prydnadsväxter och skugga sorter. Träd kan vara vintergröna eller lövträd i naturen, vilket innebär att deras blad går förlorade under höst och vinter. Exempel på blommande och prydnads träd är blommande dogwood, jacaranda, magnolia och hortensia (växt). Skugga träden är ficus, weeping willow, ek, lönn och cedar sorter.

Glödlampa blommor

Glödlampa blommor är särskiljande från andra blommande växter eftersom de kräver en specifik stam och rot struktur att växa, snarare än traditionella frön. Glödlampa blommande växter har både aktiva och vilande eller vilande, perioder. Växten växer, blommor, sedan återvänder till den vila period där det inte finns någon uppenbar tillväxt. Glödlampa och växt strukturen är fortfarande vid liv, men mycket lite av anläggningen är vanligtvis synliga. Exempel på lampa växter är blåklockor, påskliljor, tulpaner, dahlia och liljor. Vissa vegetabiliska växter också lita på lökar, inklusive potatis och lök.