Lista över trä skärande verktyg

Lista över trä skärande verktyg

Trä kan skäras för olika ändamål till något av ett stort antal verktyg. Typ av projekt och relativ hårdhet av din valda trä kommer att påverka ditt val av verktyg. Införandet av elektriska skärande verktyg har gjort arbetar med trä i nästan vilken kapacitet en effektivare process.

Handsσgar

Den grundläggande verktyget i verktygslådan vedhuggning är en handsåg, som tjäna många syften och finns i stor mängd. Kapsåg två personer kan sträcka 7 fot över och gör skär genom träd ett jobb för par, medan en sinkans såg, används för att skära väldigt fina lederna, kan vara kortare än 10 inches. Andra typer av Handsågar inkluderar båge sågar, coping sågar, nyckelhål sågar och bågfilar.

Stämjärn

Stämjärn har metallklingor sticker ut från en trä eller plast handtag. Detta verktyg används för att skära igenom trä på ett just kontrollerat sätt. Bladet rakar bort skivor av trä, ofta för att montera ihop två bitar av trä. Stämjärn, ofta används i samband med en hammare, finns i en mängd storlekar och former.

Motorsågar

Motorsågar att en betydande mängd trä att skäras i en kort tidsperiod. Det finns en mängd motorsågar. Cirkelsåg kan utrustas med olika typer av blad för att kunna göra crosscuts, rippa nedskärningar och spetsiga nedskärningar. Andra motorsågar omfattar radial arm sågar och fram-och återgående sågar.

Flygplan

Plan, används för att jämna ut ojämna ytor, skiva genom trä med en mycket vass kniv. Finns många olika typer av flygplan, men bänken planet och utjämning plan är de vanligaste. En kompass plan är effektivt för att arbeta på en krökt ytbehandlar. Axel flygplan är engagerade för att bilda tenon och ljuddämparvärden lederna.

Router

Routern är en motorstarka verktyg som är användbara för avrundning av kanterna på träbiten. Routern kan också användas för att göra spår och platser i trä. Fastsättning av specifika router bitar kan verktyget användas till att forma trä och att skapa många olika typer av lederna.

Svarv

Med stämjärn av olika former och storlekar med en maskin som kallas en svarv kan du skära in i block av trä och slut upp med cylindriska föremål. Med en svarv, kan du ta en bit trä och skär den i en process som kallas vrida, tills du sluta med en dekorativ tabell spindel eller ens en skål.